LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-01-2012, 09:17 PM   #1
kn0w-
Member
 
Registered: May 2012
Posts: 47

Rep: Reputation: Disabled
Exclamation Problems Slackware64 slow-x86_64-(again)


Slackware setup again. the slowness of nowhere again, I open a video, and starts, catching, too. if I open the video in full screen. any other program, it is very slow, is more slow.


I had to break Xorg in two (very large)
Xorg.0.log-part01.txt

Xorg.0.conf-part02.txt

Info ...
Code:
$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
    GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete, 
    GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced, 
    GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,

Last edited by kn0w-; 06-02-2012 at 10:36 AM.
 
Old 06-01-2012, 11:06 PM   #2
Cultist
Member
 
Registered: Feb 2010
Location: Chicago, IL
Distribution: Slackware64 14.1
Posts: 777

Rep: Reputation: 101Reputation: 101
What are your computer's hardware specs? RAM, processor, etc.
 
Old 06-02-2012, 08:05 AM   #3
kn0w-
Member
 
Registered: May 2012
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Post

Quote:
Originally Posted by Cultist View Post
What are your computer's hardware specs? RAM, processor, etc.
Quote:
Originally Posted by Cultist View Post
What are your computer's hardware specs? RAM, processor, etc.
processador intel i5 650
placa me gigabyte P55-UD6-C
MEMORIA 8GB DDR3 KINGS...
Code:
2 HDs 2TB(EACH) 4TB*
/dev/sdc1          0+ 243201- 243202- 1953512448    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdb1   *      0+ 243200- 243201- 1953509432    7  HPFS/NTFS/exFAT
=======================================================================
Code:
fstab
/dev/sda5      swap              swap        defaults         0   0
/dev/sda1      /                 ext3        defaults         1   1
/dev/sda3      /home             ext3        defaults         1   2
/dev/sdb1      /media/Dados_Kn0w ntfs-3g    users,gid=users,fmask=133,dmask=022,utf8   0 0
/dev/sdc1      /media/Bakup      ntfs-3g    users,gid=users,fmask=133,dmask=022,utf8   0 0
/dev/sde1      /media/pen-       auto       noauto,users,rw   0  0
/dev/sdd1      /media/pen-       auto       users,gid=users,fmask=133,dmask=022,utf8   0 0
/dev/cdrom     /mnt/cdrom        auto        noauto,owner,ro,users  0   0
Code:
1 HD 500GB SYSTEMA LINUX (250GB /) (250GB /HOME)
/dev/sda1   *      0+  30272   30273- 243167841   83  Linux
/dev/sda2      30273   30345      73     586372+   5  Extended
/dev/sda3      30346   60801-  30456- 244631282+  83  Linux
/dev/sda4          0       -       0          0    0  Empty
/dev/sda5      30273+  30345      73-    586341   82  Linux swap
======================================================================
font atx 800 real
=========================================================
video> ATI Radeon HD 5800 Series " (Chipset = 0x689e)
Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[ 233.291] compiled for 1.4.99.906, module version = 8.96.4
[ 233.291] Module class: X.Org Video Driver
========================================================
Attached Images
File Type: png config1.png (94.5 KB, 23 views)
File Type: png config2.png (200.7 KB, 22 views)
File Type: jpg config3.jpg (264.0 KB, 31 views)

Last edited by kn0w-; 06-02-2012 at 09:54 AM.
 
Old 06-02-2012, 10:57 PM   #4
animeresistance
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware
Posts: 190

Rep: Reputation: 19
Hi ... you are running on root ??

I ask, because at least on the last picture looks like you are running on root ...
 
Old 06-03-2012, 06:57 AM   #5
kn0w-
Member
 
Registered: May 2012
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by animeresistance View Post
Hi ... you are running on root ??

I ask, because at least on the last picture looks like you are running on root ...

no .. programs are fundamentally something else. perciste my problem, I tried everything .. inclusive. I damaged my wine. trying to. Error wine. immediately after run winetricks

logo apos executar o winetricks
============== Wine errro =================
Code:
$ winecfg
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias 180, std (d/m/y): 26/02/2012, dlt (d/m/y): 21/10/2012
fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias 180, std (d/m/y): 26/02/2012, dlt (d/m/y): 21/10/2012
preloader: Warning: failed to reserve range 00010000-00110000
================= now I have two problems. again. ==================================

Last edited by kn0w-; 06-03-2012 at 12:52 PM.
 
Old 06-03-2012, 07:51 AM   #6
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,194

Rep: Reputation: Disabled
You can find the solution for that preloader message in the following post, made by Patrick Volkerding: http://www.linuxquestions.org/questi...7/#post4220946

Eric
 
Old 06-03-2012, 11:13 AM   #7
kn0w-
Member
 
Registered: May 2012
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Exclamation

Quote:
Originally Posted by Alien Bob View Post
You can find the solution for that preloader message in the following post, made by Patrick Volkerding: http://www.linuxquestions.org/questi...7/#post4220946


Eric
had already done this .. but did not .. look ..

Code:
root@kn0w-:/home/kn0w# sysctl vm.mmap_min_addr=0
bash: sysctl: command not found
root@kn0w-:/home/kn0w#
?????????
 
Old 06-03-2012, 11:33 AM   #8
jamesf
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: USA
Distribution: Slackware 12 and higher
Posts: 218

Rep: Reputation: 44
sysctl should be in /sbin/sysctl.
Code:
root@gaz:~# locate sbin/sysctl | grep bin
/boot/initrd-tree/sbin/sysctl
/sbin/sysctl
What package contains sysctl? Do you have it installed?
Code:
root@gaz:~# grep -l "sbin/sysctl" /var/log/packages/*
/var/log/packages/procps-3.2.8-i486-3
Is /sbin in your path?
Code:
root@gaz:~# echo $PATH
/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/games:/opt/blender:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/share/texmf/bin
 
Old 06-03-2012, 12:44 PM   #9
kn0w-
Member
 
Registered: May 2012
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by jamesf View Post
sysctl should be in /sbin/sysctl.
Code:
root@gaz:~# locate sbin/sysctl | grep bin
/boot/initrd-tree/sbin/sysctl
/sbin/sysctl
What package contains sysctl? Do you have it installed?
Code:
root@gaz:~# grep -l "sbin/sysctl" /var/log/packages/*
/var/log/packages/procps-3.2.8-i486-3
Is /sbin in your path?
Code:
root@gaz:~# echo $PATH
/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/games:/opt/blender:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/share/texmf/bin

========================= solution =========================================
Code:
01 - nano /etc/sysctl.conf
02 - Paste the file ( vm.mmap_min_addr=0 )
03 - root:#sysctl vm.mmap_min_addr=0 ( If the command does not exist "   
     rocps-3.2.8-x86_64-3.txz
04 - after you have installed ( run as root #sysctl vm.mmap_min_addr=0 )
Code:

============================= =====================

=============================== ===========================================================

Last edited by kn0w-; 06-03-2012 at 12:53 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
...A few problems and questions with slackware64 13!!!!! mpregos Slackware 3 09-16-2009 08:39 PM
Problems with QT compat32 in Slackware64 Daedra Slackware 10 09-09-2009 03:39 PM
ipm timed out error on Red Hat 2.6.9-67.0.22.ELsmp #1 SMP x86_64 x86_64 x86_64 GNU/L bellnarm Linux - Newbie 0 07-07-2009 04:36 PM
SuSe 9.2 x86_64 SLOW to DEAD ??? javb Linux - Newbie 5 03-23-2005 12:04 PM
x86_64 on HP zv5410 abysmally slow sigsegv Linux - Laptop and Netbook 1 03-09-2005 10:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration