LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-17-2003, 01:54 AM   #1
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy RH9 does not play sound at after login in KDE and GNOME


Hi I am using RH9, GNOME or KDE and a SBLive!.
Although I have enabled system sounds and events in both KDE and GNOME,
RH9 does not play any sound at boot after login, while plays during the session (closing,
opening windows) and at shutdown.
BTW I have tried knoppix based on KDE and plays sound after login.
is there any setup to be done ?
Anyone with the same problem ?

- Regards
- Pasha
 
Old 10-17-2003, 02:01 AM   #2
dot hog
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Boondocks USA
Distribution: RH9
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
Don't think I'm qualified to provide much help, but re: SB Live!...

I've read somewhere that there's a special version of that card--completely digital or a different chip from regular SB Live! or something--that gives Linux folks fits. Not my soundcard, so I didn't concern myself too much, but it's worth looking into if you aren't getting anywhere.

Good luck.
 
Old 10-17-2003, 01:05 PM   #3
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Question RE:Hot Dog

Hi Hot Dog,
Thanks for reply, it means that you are hearing login sounds in RH9 ?
This gaves me hope to continue investigating !!!
Anybody else ?
 
Old 10-17-2003, 01:22 PM   #4
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Talking RE:Apologies

Apologies I exchanged dot hog with hot dog.... (it's time for dinner here....)
- Regards
- Pasha
 
Old 10-18-2003, 10:54 AM   #5
Harp00
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Venice Italy
Distribution: Slackware 12.0 kernel 2.6.21.5
Posts: 284

Rep: Reputation: 30
Ciao, prova a clickare sopra il cappello, quindi preferenze e audio. Dovresti trovare un Enable sound server startup da spuntare e da li' settare i vari suoni.
Visto che per una volta si puo' parlare in italiano ne aprofitto. Hai detto che hai sia Gnome che Kde, e' perche' parti subito in modalita' grafica?
Io parto da console e non sono capace di partire con Kde!
Fammi sapere, vorrei usare K3b, ma sotto Gnome non va.
Ciao ciao and hope this helps you.
 
Old 10-18-2003, 11:23 AM   #6
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy RE:Harp00

Ciao Harp00.
Non credo che sia una buona idea usare l'italico... (regole del forum) :
comunque avevo gia fatto come dici ed proprio li' che nasce la mia
incomprensione. Per partire con KDE io non devo fare nulla di particolare.
In /etc/ c'e' un file (inittab) che contiene :

#
# inittab This file describes how the INIT process should set up
# the system in a certain run-level.
#
# Author: Miquel van Smoorenburg, <miquels@drinkel.nl.mugnet.org>
# Modified for RHS Linux by Marc Ewing and Donnie Barnes
#

# Default runlevel. The runlevels used by RHS are:
# 0 - halt (Do NOT set initdefault to this)
# 1 - Single user mode
# 2 - Multiuser, without NFS (The same as 3, if you do not have networking)
# 3 - Full multiuser mode
# 4 - unused
# 5 - X11
# 6 - reboot (Do NOT set initdefault to this)
#
id:5:initdefault: <======= QUI VA IL 5 cosi' parte X11 all'inizio e poi puoi scegliere se avere GNOME,KDE o altro come default per quell'utente.

# System initialization.
si::sysinit:/etc/rc.d/rc.sysinit

l0:0:wait:/etc/rc.d/rc 0
l1:1:wait:/etc/rc.d/rc 1
l2:2:wait:/etc/rc.d/rc 2
l3:3:wait:/etc/rc.d/rc 3
l4:4:wait:/etc/rc.d/rc 4
l5:5:wait:/etc/rc.d/rc 5
l6:6:wait:/etc/rc.d/rc 6

# Trap CTRL-ALT-DELETE
ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t3 -r now

# When our UPS tells us power has failed, assume we have a few minutes
# of power left. Schedule a shutdown for 2 minutes from now.
# This does, of course, assume you have powerd installed and your
# UPS connected and working correctly.
pf:owerfail:/sbin/shutdown -f -h +2 "Power Failure; System Shutting Down"

# If power was restored before the shutdown kicked in, cancel it.
pr:12345owerokwait:/sbin/shutdown -c "Power Restored; Shutdown Cancelled"


# Run gettys in standard runlevels
1:2345:respawn:/sbin/mingetty tty1
2:2345:respawn:/sbin/mingetty tty2
3:2345:respawn:/sbin/mingetty tty3
4:2345:respawn:/sbin/mingetty tty4
5:2345:respawn:/sbin/mingetty tty5
6:2345:respawn:/sbin/mingetty tty6

# Run xdm in runlevel 5
x:5:respawn:/etc/X11/prefdm -nodaemon
 
Old 10-18-2003, 11:41 AM   #7
Harp00
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Venice Italy
Distribution: Slackware 12.0 kernel 2.6.21.5
Posts: 284

Rep: Reputation: 30
Non sapevo di sta regola, so
what kind of problems do you have?
Thank you your post helped me.
 
Old 10-19-2003, 06:10 AM   #8
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ciao.

I have been thru documentation and I have found that should be gnome-session (called by Xsession) to startup sound during gnome splash screen, but it won't.
I have managed to alter the init script files to obtain a Knoppix like boot, with the female voice that says 'Starup Sequence initiated'....after login, but still no Gnome sound during splash.
If interested I can copy my init files nad procedure.

- Ciao
- Pasha
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome graphical login screen won't play nice BrettPower Linux - Software 1 01-08-2005 02:06 AM
new RH9 install will only load ICE even when selecting KDE or Gnome at login brucep Red Hat 0 04-14-2004 02:01 PM
gnome login problem on rh9 buraks78 Linux - Newbie 3 10-10-2003 09:53 PM
Play a wav sound when you login Fr3d Linux - General 1 09-06-2003 05:53 PM
RH9 / Can Play MP3's, But No Sound In Tux Racer? Orwick Alefgard Linux - Newbie 7 08-23-2003 02:52 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration