LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-31-2004, 02:41 PM   #1
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Unhappy Link/Applet not working in all Linux browsers, but working in IE


Recently removed my old SuSE Linux 9.0 and clean installed - SuSE Linux 9.1.

Running KDE 3.3 (including Konqueror 3.3) and Firefox 0.9.3.

Running the JRE 1.4.2_05 installed directly from the SUN Java site.

Note - I am a newbie. Please be nice ... hehe


I play this game called Runescape (runescape.com). It's simply a Java applet on the html page.


Using Konqueror:

I load the Runescape main page, click "Play Game", cleave the Java setting on Default, click Low Resolution, then click on a Free user world. Then it <seems to> begin loading the applet then it stops. Nothing happens. It just stops with a grey screen. Same for all worlds. Ive testied the Java on other sites and it works fine.


In Mozilla and Firefox and Opera:

I get to the world list page, then even the link to the applet doesnt work.


And they just said they had updated the site's code to support Firefox 0.9.

Anyway, in Windows XP, it works fine in both IE and Firefox.
On my onld SuSE 9.0, running Firefox 0.8, it also worked fine.

Suggestions on how to fix this (if it is something fixable) and reasons why it is happening will be appreciated.

I am also not sure which forum this should go in - correct me if necessary.

Cheers in advance,

MasterPatricko
 
Old 08-31-2004, 02:54 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 22,978
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879
When you installed Java, did you tell the browsers
about it? That is, created the appropriate symlinks?

ln -s /path/to/your/jre/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so /path/to/mozilla/plugins/


Cheers,
Tink
 
Old 08-31-2004, 03:33 PM   #3
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I did install the Java plugin as per the instructions for Firefox.

I tested the Java with other applets and it works fine in all the browsers that i tested.

Its just Runescape that doesn't work.

Cheers
 
Old 09-03-2004, 11:15 AM   #4
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
can some html expert look at the site's coding and tell me what might be wrong?

Cheers
 
Old 09-03-2004, 04:17 PM   #5
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 22,978
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879
The HTML is valid and it works for me in Moz 1.7.2
with jdk 1.4.2_04-b05
However, it didn't work at work for me which makes
me think that it's a firewalling-issue. Outgoing connections
at home are allowed on all ports, at work it's locked down
to the standard ftp and html ports.


Cheers,
Tink
 
Old 09-04-2004, 02:45 AM   #6
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hmmmm so do you think if i turned off the suse linux firewall it will work?
 
Old 09-04-2004, 03:39 AM   #7
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I turned off the firewall and now it works in Mozilla Firefox ... but still doesnt work in Konqueror. Strange indeed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Java applet not working amwink Linux - Software 2 04-03-2005 09:54 AM
java not working in browsers blitzX Linux - Software 5 02-05-2005 10:45 PM
Realplayer aint working in browsers kool_kid Linux - Newbie 34 01-23-2005 06:13 PM
java applet is not working mixedmemes Linux - Software 2 09-24-2004 12:25 AM
Browsers not working fuseblower Linux - Newbie 2 01-12-2003 01:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration