LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-27-2004, 12:54 AM   #1
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Rep: Reputation: 30
Realplayer aint working in browsers


Hiya ppl
i installed real player for my distro i.e MDk10 now when go on web to listen songs on real player the web says that real player is not installed in my system...i know it is installed properly i hear songs on it from my hdd.I think its plugins problem i dont jknow which plugin to add if any plugin is to be added.. plz help ........lol hope am not confusing u ppl
With regards
Misbah
 
Old 12-27-2004, 01:05 AM   #2
jax8
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Australia
Distribution: Ubuntu, Fedora 10
Posts: 632

Rep: Reputation: 31
Go here

http://plugindoc.mozdev.org/linux.html

It tells you how to get the plugin working for mozilla broswer
 
Old 12-27-2004, 02:12 AM   #3
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
RealPlayer 10
Version: 10.0.0.297
Supported
Supported
Supported

1. Install RealPlayer 10.
2. Copy nphelix.so to your Mozilla plugins directory and nphelix.xpt to your Mozilla components directory.
3. Make sure a symbolic link to the realplay script is in your PATH.

If you installed the RealPlayer 10 RPM, these files are located in /usr/local/RealPlayer/mozilla.

Installing RealPlayer 10 will not uninstall RealPlayer 8 if it is on your system. If you have both RealPlayer 8 and RealPlayer 10 on your system, remove the RealPlayer 8 browser plugin (rpnp.so) from your Mozilla plugins directory. You may experience problems using the RealPlayer plugin if you do not do this.
That is what that website told me to do
where can i find that those files nphelix.so & nphelix.xpt i searched realplayer folder where it is installed but i cant find those 2 files there can ya hlep me plz
With Regards
Misbah
 
Old 12-27-2004, 02:17 AM   #4
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
i dont have mozilla follder in / usr/local/realplayer in this folder(realplayer ) i hvae only one file i.e realplay.bak plz help
 
Old 12-27-2004, 03:17 AM   #5
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
Uninstall your current version of RealPlayer. Download the one from the helixplayer download site. The version you want is 10.0.2 and in rpm format. Install then create the as follows

#ln -s /usr/local/RealPlayer/mozilla/* /usr/lib/mozilla-1.7.3/plugins/.

Substitute the path of mozilla for your own mozilla path or firefox path.
 
Old 12-27-2004, 02:11 PM   #6
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
i did the same way what u told me REDDAZZ but it aint working dont know whats wrong i download realgold 10.0.2 i hope that was right fielt o install and i downloaded it to rpm i did all things right everythings working well the browser thingy
 
Old 12-27-2004, 02:16 PM   #7
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
RealPlayer 10
Version: 10.0.0.297
Supported
Supported
Supported

1. Install RealPlayer 10.
2. Copy nphelix.so to your Mozilla plugins directory and nphelix.xpt to your Mozilla components directory.
3. Make sure a symbolic link to the realplay script is in your PATH.
that was the information i got from the website given above i did good for step1 and step 2 i dont know how far i did good for step 3 can any1 tell me how to make a symbolic link to the realplay script in my PATH so that i can confirm it wilth what i did b4

Last edited by kool_kid; 12-27-2004 at 02:17 PM.
 
Old 12-27-2004, 02:48 PM   #8
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
what is the result of running,

$rpm -qa | grep -i realplay

and

$ls -l /usr/local/RealPlayer
 
Old 12-27-2004, 02:56 PM   #9
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
By the way, if it is installed, create a symlink as follows,

#ln -s /usr/local/RealPlayer/realplay /usr/bin/.
if you type $realplay in a console, it will now execute realplayer

Instead of copying nphelix* create symbolic links as I suggested in my previous post. If you had already copied them to your plugins folder, delete them and create the symlink.
 
Old 12-28-2004, 02:27 AM   #10
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
When i enetered the following command i got the out like this
Quote:

$rpm -qa | grep -i realplay
RealPlayer-10.0.2.608-20041214


When i Entered the following Command i got the output

Quote:
$ls -l /usr/local/RealPlayer [/B]
total 612
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 codecs/
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 common/
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 15 07:09 doc/
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 lib/
-rw-r--r-- 1 root root 11286 Dec 15 07:09 LICENSE
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 mozilla/
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 plugins/
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Dec 28 00:28 postinst/
-rw-r--r-- 1 root root 3321 Dec 15 07:09 README
-rwxr-xr-x 1 root root 2481 Dec 28 00:28 realplay*
-rwxr-xr-x 1 root root 2486 Dec 28 00:28 realplay.bak*
-rwxr-xr-x 1 root root 565112 Dec 15 07:09 realplay.bin*
drwxr-sr-x 7 root root 4096 Dec 28 00:28 share/
lol what does all these things mean
 
Old 12-28-2004, 02:30 AM   #11
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:

#ln -s /usr/local/RealPlayer/realplay /usr/bin/.
if you type $realplay in a console, it will now execute realplayer
when i ented that command i got teh out as
ln: `/usr/bin//realplay': File exists
whcih means the software is installed properly isnt it?
 
Old 12-28-2004, 02:39 AM   #12
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
i made a symbolic links dont know how far its gonna work i gotta restart my web browser now let me check gl2me hehe
 
Old 12-28-2004, 02:47 AM   #13
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Sorry to sssay buit it aint worrrrrrrrrrking dunno whats wrrrrrrrrrrong with thgis @@@@@@@ system lol
 
Old 12-28-2004, 04:02 AM   #14
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
well it means that everything is installed fine. What happens when you type
$realplay
does realplayer start?
Also what are the paths of the browsers that you want to use the realplayer plugins?
 
Old 12-28-2004, 11:58 AM   #15
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
yeah when i gave that cmd real player strted running and sorry i dot know abt that paths can ya plz tell me in detail so i that i cant let ya know and solve my problem thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound aint working!! please help!! Suse? pclinuxos? blavish Linux - Newbie 4 10-19-2005 01:40 PM
RealPlayer 10 won't work with Slackware 10.1 browsers! m_rizvan_m Slackware 12 05-10-2005 12:15 PM
Via Velocity Gigabit LAN aint working in suse lighter Linux - Newbie 1 03-20-2005 12:59 PM
After ugrading php it aint working *** :) Belize Slackware 1 01-07-2005 03:47 AM
Link/Applet not working in all Linux browsers, but working in IE MasterPatricko Linux - Software 6 09-04-2004 04:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration