LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-28-2005, 10:42 AM   #1
javb
Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 83

Rep: Reputation: 15
Sound problem Suse 9.2


OS: SuSe Linux 9.2 x86_64.

System: AMD 3200+, Nvidia Gforce 440 go 64 Mb, Compaq Presario R3000z. BroadCom Wireless card.

Problem:

When i was installing my Suse 9.2. in the configuration part, i have my sound worrking ok. then i start my computer by the first time.. if i log into X as root, i have sound.. otherwise, i dont have sound.. when i start the x, logged as normal user, console returns me this: (it starts the X anyway)

kmix: ERROR: cnd_ctl_open error= Permission Denied

and some others likely this one.


as i can see, there is somefile, that has the correct sound configuration, but only root can open it, dont know... im just assumiing.. i new on linux.


thanks.
 
Old 02-28-2005, 11:50 AM   #2
Emerson
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: Saint Amant, Acadiana
Distribution: Gentoo ~arch
Posts: 5,959

Rep: Reputation: Disabled
This problem is dicussed here countless times. You have to add your user to audio group. And try searching LQ before posting a question. Good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 12:46 AM
Suse 9.1 sound problem headsh0t13 Linux - Software 3 06-12-2005 04:09 PM
sound problem with suse 9.1.... os2 Linux - Hardware 10 07-26-2004 04:58 PM
sound problem in suse 9.1 rcu316 Linux - Hardware 11 05-28-2004 05:38 AM
suse 9 sound problem balam Linux - Newbie 3 12-10-2003 11:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration