LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-09-2003, 12:30 PM   #1
balam
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: us
Distribution: red hat
Posts: 143

Rep: Reputation: 15
suse 9 sound problem


Hi, all
I just install suse 9 proff. edition, and my sound card does not work,
the wierd thing is that I had install suse 9 home editon ( 3 cds) and my sound card worked fine.
any clues about it
I have a sound blaser,
and here is the messages''

"" the kernnel module snd-sb16 forsound support could not be loaded.

thanks all
_________________
 
Old 12-09-2003, 08:28 PM   #2
FrozenPenquin
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Distribution: Happy SuSe Pro User !!
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Balam, Im brand new to Linux I also installed suse 9 pro and have no sound, im currently looking at help files ,,soon as I find something I will let you know.

Fp
 
Old 12-10-2003, 10:01 AM   #3
balam
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: us
Distribution: red hat
Posts: 143

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it isfix now,
I Ijust reboot and the final settings of install got finish now works fine ( looks like after install i did not reboot it, so the modul was not loading at boot, and I cuold not load the module at comand line, so itworks fine now.)
 
Old 12-10-2003, 11:15 AM   #4
FrozenPenquin
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Distribution: Happy SuSe Pro User !!
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Glad you got it, my problem was, I have a cd/rw & cdrom, well the one suse detected was not hooked up to sound card, man am i dumb lol
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 12:46 AM
Sound Problem in Suse 9.2 bme guy Linux - Newbie 2 04-12-2005 01:04 PM
Sound problem Suse 9.2 javb Linux - Newbie 1 02-28-2005 11:50 AM
suse 9.2 sound problem Chapin Linux - Newbie 3 02-03-2005 04:41 PM
sound problem in suse 9.1 rcu316 Linux - Hardware 11 05-28-2004 05:38 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration