LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-07-2006, 12:05 PM   #1
BuckRogers01
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 232

Rep: Reputation: 30
(nvidia) First startx = blank screen, second startx = works ?!?


Hi, I have a problem where when I first run "startx", X startx but I end up with a blank screen. If I then Ctrl + Alt + Backspace, and run startx again, X loads fine and my screen's on and working.

Im using a "DPMS" monitor (LCD monitor), and I think I read somewhere that this was a known issue. But does anyone know how to fix it.

Thanks in advance, buck
 
Old 04-07-2006, 01:50 PM   #2
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Rep: Reputation: 46
It *shouldn't* be this, but (as root) try "modprobe nvidia" before you try to startx - it could be that the first time, it tries to use the driver before it's loaded, and the second time the module's in-place & ready..
 
Old 04-07-2006, 05:26 PM   #3
BuckRogers01
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 232

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well I had already added "nvidia" to my modules.autoload.d/kernel-2.6. But I'll try it anyway.

If it *is* that have you got any ideas on how to fix it (maybe add modprobe nvidia into the startx script)

Thanks so far, Buck
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blank screen when i startx jimjamjahaa Debian 5 01-24-2006 11:23 AM
Blank screen after "startx" after reboot after install cg from nvidia rozky Linux - Software 2 04-04-2005 08:49 PM
nvidia 6106 drivers on 2.6.7, screen goes blank after startx Cipher3D Slackware 2 07-30-2004 06:00 AM
StartX Then Blank Screen computer_kid Linux - Newbie 12 02-20-2004 03:29 PM
startx and blank screen! etillman Slackware 10 11-16-2003 08:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration