LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 05-01-2005, 02:45 PM   #1
cillm527
Member
 
Registered: May 2005
Location: texas
Distribution: Debian (Sarge)
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
"Broken Record" Sound, SUSE 9.1, VT823/A/8235/8237 AC97 Audio Controller...


Hey, I've searched these forums, and still haven't found a solution specific enough for my problem. It involves sound...

Ok, so, here's some info on what I'm using:
SUSE 9.1
Sound Card Model: VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller

Whenever I play sound, it plays the first part and then repeats that part like a "broken record" and won't stop. I hope that's clear enough...
Oh, also, the first time this happened, I just reinstalled. When I went to yast to test the sound, the first thing it said was, that the number of sound cards running was different from the amount in the configuration files (maybe not verbatum, but that's pretty similar to what it said).

I can't play any files with sound or anything, and when I go to yast2, it looks like everything is ok.

Thanks in advance,
Caleb.

Last edited by cillm527; 05-01-2005 at 06:14 PM.
 
Old 05-06-2005, 03:42 AM   #2
spindles
Member
 
Registered: May 2005
Location: New Zealand
Distribution: Suse 9.1 Linux 2.6.4-52-default, Kubuntu Feisty
Posts: 136

Rep: Reputation: 15
got your aliases?
This fixed my AC97 problem in suse 9.1

"...Here's the example for this card. Copy and paste this to the bottom of your /etc/modules.conf file.

Note to debian users: You need to save this information into a file in the /etc/modutils/ directory (Eg. /etc/modutils/alsa) and run update-modules

# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-via82xx
# module options should go here

# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0

# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss


but do check for detailed info on AC97 (on VIA chipset anyway) at

http://www.alsa-project.org/alsa-doc...module=via82xx
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer sound error: "Could not open/initialize audio device -> no sound" GTBlackwell Linux - Software 9 06-11-2008 02:23 PM
"No PCMCIA Controller Detected" but Suse 10 finds the Wireless Card aj87uk Suse/Novell 3 11-06-2005 03:59 PM
SuSE & nForce2 AC97 Audio Controller Mikessu Linux - Hardware 1 04-18-2004 07:27 PM
VIA VT8233/A/8235 AC97 Audio Codec problems spank Linux - Newbie 0 02-22-2004 10:51 AM
Does "ac97 & RH8" imply "buy a Sound Blaster Live"? nicktoop Linux - Hardware 3 02-13-2004 08:53 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration