LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2004, 10:51 AM   #1
ashjam10
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 121

Rep: Reputation: 15
Mandrake 9.2/9.1 Install problems (RH9.0 also a problem but SuSE 9.0 works)


I'm having problems installing Mandrake on one of my machines, I've tried 9.1 and 9.2 and neither work.

The machine is as follows:

AMD AthlonXP 2000
Soltek SL-75FRV motherboard
512MB DDR
GeForce 4 MX440

There's other hardware in there of course, but I don't think they're likely to be causing the problem.

If I select a normal or expert install (ie. graphical install) I get a black screen. If I select a text install it freezes. Here's the last few lines of output I get with a text install:

CPU: AMD Duron(tm) Processor Stepping 00
Enabling fast FPU save and restore... done
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done
Checking 'hlt' instruction... OK
Checking for popad bug... OK
POSIX conformance testing by UNIFIX
enabled ExtINT on CPU#0
ESR value before enabling vector: 00000002

The disks are fine as I used them on my other machine:

AMD AthlonXP 2400
Elite systems motherboard
256MB SDRAM
GeForce 4 MX440

Any ideas?
 
Old 05-17-2004, 04:30 PM   #2
vectordrake
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NB,Canada
Distribution: Something alpha or beta, binary or source...
Posts: 2,280
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 47
I wonder if its a power management thing. Sometimes its a matter of disabling it at boot time (you'd be doing a text install, I guess). I'm not sure what else.
 
Old 05-17-2004, 06:47 PM   #3
ashjam10
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 121

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well, I have MDK 10 downloading at the moment and I'll give that a go, if it doesn't work I'll try disabling the power management on the motherboard. Thanks for the suggestion
 
Old 05-17-2004, 07:02 PM   #4
vectordrake
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NB,Canada
Distribution: Something alpha or beta, binary or source...
Posts: 2,280
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 47
Actually, you should be able to disable apm or acpi at boot with an extra option when you boot from text mode. Something like
Code:
linux noacpi
The "advanced" selection should tell you the switches that are allowed. I've been lucky withthat so far (Vectordrake knocks on his wooden head)
 
Old 05-18-2004, 11:13 AM   #5
ashjam10
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 121

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Cheers Vectordrake, solved the problem

For anyone reading this thread though, the command is:

Code:
linux noapic
Now to configure everything to my liking...
 
Old 05-18-2004, 03:42 PM   #6
vectordrake
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NB,Canada
Distribution: Something alpha or beta, binary or source...
Posts: 2,280
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 47
Glad you got it! And, thanks for posting a "resolved" entry. You're an asset here. Apic is an SMP thing and I still don't understand why its enabled in kernels intended for single processors. Mine doesn't barf on it, but I got lucky with that, I guess. Gruvey
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install Problems - RH9.0 works - SuSE9.0 doesn't verminsky Linux - Software 6 09-03-2005 08:06 AM
SuSE works differently from Mandrake? escordeiro Linux - Newbie 1 09-30-2004 08:28 PM
Mandrake 9.2 install CD hangs, but 9.1 works KWTm Mandriva 0 04-29-2004 12:47 AM
LAN connection works with SuSE 9.0 not Mandrake 9.1, why? ickselglic Linux - Hardware 0 02-08-2004 08:48 AM
Sis 7018 onboard soundcard problem, works in RH9 but not in MDK9.1 SentinelT Linux - Hardware 2 11-24-2003 06:57 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 05:00 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration