LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-28-2006, 02:23 AM   #1
Clemente
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Debian, Ubuntu
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
wrong colors with xine / totem


Hi all,

all videos I play with xine or totem have "wrong" colors. It looks little monochrome. Not really monochrome, just "much too blue".
Mplayer shows them correct.
Win32 codecs are set up. They reside in /usr/lib/win32. ~/.gnome2/totem-addons contains codecs, too. I tried to remove the last directory, but nothing changed.
dvdcss etc. are installed, too. But since the videos actually play, I cannot imagine that this is a codec problem.

Does anyone know, what goes wrong here?
Clemente

P.S: I run ubuntu breezy.
 
Old 03-28-2006, 04:32 AM   #2
Clemente
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Debian, Ubuntu
Posts: 188

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hi again!
One more detail: The xine logo that opens after starting xine is "monochromed", too.
Normally, it is blue. I see it grey in grey.
 
Old 03-28-2006, 07:22 AM   #3
shorun
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: belguim
Distribution: fedora, mandriva, suse
Posts: 148

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by Clemente
Hi again!
One more detail: The xine logo that opens after starting xine is "monochromed", too.
Normally, it is blue. I see it grey in grey.

in xine check your "due" or "deu" setting. i had messed up colors before and this setting fixed it all.
 
Old 03-28-2006, 04:50 PM   #4
Clemente
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Debian, Ubuntu
Posts: 188

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thank you for your suggestion.
This parameter fixed the miscoloring with totem. Xine didn't let me change the param value :-( But xine finally worked after changing the output parameter from "auto" to "opengl".
Greets, Clemente
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removed Totem and installed (Xine, Kaffeine,Xinetd,Xine-ui & libdvdcss) Balarabay1 SUSE / openSUSE 2 03-19-2006 08:31 PM
Totem Movie Player doesn't do anything except shows kaleidoscope colors. Ekkume Ubuntu 3 05-06-2005 11:09 AM
Totem (Xine) detects wrong fps Haiyadragon Linux - Software 3 12-16-2004 03:24 PM
Totem/ Totem-xine regorbro Linux - Software 1 12-11-2004 10:32 PM
A few colors are wrong. Louis_Carole Linux - Newbie 2 10-24-2004 11:08 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:40 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration