LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-18-2003, 12:44 AM   #1
TallAmericano
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Edmonton, AB, Canada
Distribution: SuSE Linux Prof. 9.3
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Question Evolution gone from KDE menu...


...used to be in Networking/Mail. I have just installed the new version (1.4.5) from the Ximian website: http://www.ximian.com/products/evolution/download.html using the following instructions successfully:
# Open a terminal window.
# Using the su command, become superuser (root).
# Type the following command or cut and paste it into your terminal:
wget -q -O - http://go.ximian.com |sh

After the installation, I was able to open Evolution with my original application button on my KDE taskbar. A while later, after closing the program, I tried reopenning it but got an error (can't quite remember what it said) and then the button disappeared. The only way I can open Evolution now is via the command line "evolution". When I do, I get this output (it does still open successfully though):

(evolution:3392): camel-WARNING **: Invalid root: '//home/myname/evolution/local/Drafts/mbox.ibex.index'

(evolution:3392): camel-WARNING **: version: TEXT.000 (TEXT.000)

(evolution:3392): camel-WARNING **: block size: 1024 (1024) OK

(evolution:3392): camel-WARNING **: free: 0 (0 add size < 1024) OK

(evolution:3392): camel-WARNING **: last: 6144 (6144 and size: 1024) BAD

(evolution:3392): camel-WARNING **: flags: unSYNC

(evolution:3388): Bonobo-CRITICAL **: file bonobo-ui-util.c: line 182 (bonobo_ui_util_xml_to_pixbuf): assertion `xml != NULL' failed

1) Does anyone know why it's doing this?
2) How can I get the application back in the KDE menu?

Some more info... my distro is Mandrake 9.1 and the original Evo version was 1.2. Also:
I typed the following command line and here is the output:

$ whereis evolution
(evolution:3392): camel-WARNING **: Invalid root: '//home/myname/evolution/local/Drafts/mbox.ibex.index'

Hope you can help me!
 
Old 10-18-2003, 12:52 AM   #2
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
don't know about the evolution stuff since i don't use it, but you can right click your kickstart button on your task bar and open up menu editor and see if the old entry is in there. if not just make a new one using for the command, "evolution" (no quotes).
 
Old 10-18-2003, 01:21 AM   #3
TallAmericano
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Edmonton, AB, Canada
Distribution: SuSE Linux Prof. 9.3
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thumbs up

megaspaz (I like that!)

Hey thanks for the workaround! It works great...
Should I still worry about that other stuff? Did it get installed in the wrong directory?
Oh well, as long as it works, eh?

Thanks!
 
Old 10-18-2003, 01:32 AM   #4
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
Quote:
Originally posted by TallAmericano
megaspaz (I like that!)

Hey thanks for the workaround! It works great...
Should I still worry about that other stuff? Did it get installed in the wrong directory?
Oh well, as long as it works, eh?

Thanks!
well i guess you should be worried about the warnings. it could point to a configuration error or whatnot. but if it works with no problems, then it may not be serious. this is a new version right? those could be bugs. xcdroast .98-alpha14 has a bug where it reports an error after burning a cd even though there really is no error and the cd is burnt perfectly.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is the KDE "menu editor" or the actual menu located in KDE 3.1? GoSTaRnE Linux - General 3 05-23-2004 08:37 AM
Add KDE menu in Gnome start menu melinda_sayang Slackware 2 03-06-2004 05:26 AM
KDE applications menu replaced by Gnome style menu denh0 Mandriva 2 11-24-2003 12:14 AM
Adding a KDE menu to gnome menu Projekt2 Slackware 3 10-25-2003 01:47 PM
How to add KDE menu items to Gnome menu... QtCoder Linux - General 4 10-05-2003 01:21 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration