LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-22-2004, 05:51 PM   #1
tintilin
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Question [HELP] Problems with sound


I have Slackware 10.0, and an integrated ac'97 sound card.
But I can't seem to get the sound working. I recently installed slackware and i just raised the volume. Nothing else. It didnt work. As I know slackware uses OSS by default. One time before when i had slackware i tried with alsa and it also didnt work. I ran alsaconf and then used alsamixer to raise the volumes and it didnt work.
Tought I remembr that I made it work once, so it must work somehow.

How could i get it working? I will go with OSS or Alsa.

Anyone?
I really dont wanna go back to windows. But offcourse I need the sound.

Last edited by tintilin; 11-22-2004 at 05:53 PM.
 
Old 11-22-2004, 06:09 PM   #2
jfrey
Member
 
Registered: May 2003
Location: California
Distribution: Mandrake
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
This may be really simple, but have you checked to make sure it's not muted? I remember some versions of Mandrake came with the mute button on when you first installed it.
Another thing to check is if you have the correct driver.

Happy Linuxing!
jfrey
 
Old 11-22-2004, 06:13 PM   #3
tintilin
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i raised all the posible volumes with alsamixer
correct drivers? the same drivers worked once before, so that couldnt be it
 
Old 11-23-2004, 02:50 AM   #4
tintilin
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
so does anyone know?
 
Old 11-23-2004, 08:53 AM   #5
tintilin
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
is that a no?
could someone at least tell me if sb live 5.1 is supported by alsa?
 
Old 11-23-2004, 04:15 PM   #6
jfrey
Member
 
Registered: May 2003
Location: California
Distribution: Mandrake
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
Tintilin,
I recently had a SB live value card and it worked fine, but I use a different distro. Post the output from the "dmesg" command here and let';s see what you have.

(Sorry if I can't respond immediately, I've got many things going on, but I'll try to keep in there with you.)


jfrey
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 01:33 PM
Sound Blaster Sound Card problems idioticneophyte Linux - Hardware 17 02-01-2005 05:02 AM
sound problems and wine sound problems derfaust Linux - Software 1 07-23-2004 04:45 AM
Problems getting sound to play under Mandrake w/2 sound cards HGeneAnthony Linux - Hardware 1 07-02-2004 03:19 PM
Problems with OSS while trying to avoid problems in ALSA (scratchy sound) GT_Onizuka Linux - General 1 02-06-2004 12:55 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration