LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-24-2004, 07:04 PM   #1
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Rep: Reputation: 30
Emu10k1 digital out problems


I am having a hell of a problem with ALSA and emu10k1. I have the digital din output from my sblive card going into my Creative Soundworks DTT2500. When I launch XMMS to play an mp3, the visulation bars act like it's playing but no sound comes out. When I crank the volume up on my speakers, I can faintly hear the music, as if something is muted. When I go into the alsa plugin configuration for xmms, there are three different audio devices to choose from:

default
Sound Blaster Live! EMU10K1: (hw:0,0)
Sound Blaster Live! EMU10K1 EFX: (hw:0,2)

The only one that gets sound is the last one, I assume it's the effects channel on the emu10k1, and it sounds horrible.

I am using FC2 and the test sound doesn't work when I run system-config-soundcard. I have gone into alsamixer and made sure that nothing is muted, which nothing is. I can't figure it out at all. I really want to get the digital out to work. ANY help would be great.
 
Old 09-24-2004, 07:28 PM   #2
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
As a follow up, the master volume doesn't work in alsamixer. The only way to control the volume is to use the wave surround slider, other than that no other sound controls work except the tone controls.

I also have one more problem, how do I get my mic/line input to work? I have my tv tuner plugged into the mic input and no sounds come at all.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Software for generating digital effects on the EMU10k1 hotel-lima Linux - Software 3 07-05-2004 05:26 PM
Audio -Digital passthrough problem: emu10k1 Shougouki Fedora 0 05-28-2004 06:29 PM
emu10k1 problems dtjohnst Slackware 17 04-14-2004 07:52 PM
RedHat 9.2 emu10k1 problems axelmang Red Hat 3 04-13-2004 03:33 AM
emu10k1 problems on slackware joel112 Linux - Software 6 06-13-2003 06:52 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration