LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-05-2006, 09:16 AM   #1
margarel
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
fglrx issues with kernel 2.6.16.17 and xorg 6.9


I am unable to get 3D acceleration to work. I've tried using the ati driver installer, and I've also tried the xorg 6.8 rpm (converted it with alien) on ati's website. Trying the fglrx with xorg is actually new; originally I was trying with XFree86 4.3, but to no avail and though that xorg might help.

Anyway fglrxinfo says (I'm convinced this is the problem, but I
don't know how to fix it)
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: link to mesa's website
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.4.1)

glxinfo says, among many other things:
direct rendering: No

and xorg.conf, or at least, the seemingly important bits:
...
Section "Module"
Load "GLcore"
Load "bitmap"
Load "dbe"
Load "ddc"
Load "dri"
#Load "extmod"
SubSection "extmod"
Option "omit xfree86-dga"
EndSubSection
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "record"
Load "speedo"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection
...
# If X refuses to use the screen resolution you asked for,
# uncomment this; see "Bugs and Workarounds" for details.
#Option "NoDDC"
# === Video Overlay for the Xv extension ===
# Note: When OpenGL Overlay is enabled, Video Overlay
# will be disabled automatically
# If OpenGL acceleration doesn't work, try using "yes" here
# and disable the kernel agpgart driver.
Identifier "ATI"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
# === OpenGL Overlay ===
Option "OpenGLOverlay" "off"
# === Use internal AGP GART support? ===
Option "UseInternalAGPGART" "no"
Option "Capabilities" "0x00000000"
EndSection
...
Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

I've been working on this on and off for the past week, with no success, and help would be greatly appreciated. I've also spent a lot of time looking on message boards for help, but everything suggested doesn't seem to do anything.
Thanks

Last edited by margarel; 06-05-2006 at 09:17 AM.
 
Old 06-06-2006, 06:16 AM   #2
divukman
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Split, Croatia
Distribution: Gentoo/Debian
Posts: 140
Blog Entries: 8

Rep: Reputation: 15
Have you read this http://xoomer.alice.it/flavio.stanch...installer.html .
 
Old 06-06-2006, 07:15 AM   #3
margarel
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yup. I've also tried what the guide here on this site.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI FGLRX 3.7.0 work with Xorg and XFree 4.4! Shade Slackware 23 03-16-2017 07:24 PM
fglrx xorg.conf file info dangerousdave Linux - Newbie 1 08-21-2005 11:36 PM
XOrg-6.8.1 problem with ATI's fglrx-8.8.25 driver??? ginobili_20 Linux From Scratch 4 02-16-2005 01:57 PM
Core poniter problems with fglrx xorg.conf Nz_Boy_2004 Linux - Software 1 12-16-2004 08:46 PM
ATi fglrx 3.9.0 and xorg slackMeUp Slackware 12 06-27-2004 12:46 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration