LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-07-2011, 01:26 AM   #1
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: Slackware, Slackware64
Posts: 1,960

Rep: Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976
Strange background display bug in KDE


Hi,

I'm using Slackware64 with the KDE desktop. Sometimes, when I start KDE, I have a strange display bug that affects the background. Not a serious bug, only annoying. Here's a screenshot to get the idea:

http://www.microlinux.fr/images/kde_bug.png

Usually, it's sufficient to logout and log back in to restore things to normal.

Anyone experiencing the same thing? Any workarounds known?
 
Old 07-07-2011, 01:32 AM   #2
yuuko
Member
 
Registered: May 2011
Distribution: Slackware-current
Posts: 42

Rep: Reputation: 20
It's fixed in KDE 4.6. A work around is to disable the composite extension, but you lose all the desktop effects.
 
Old 07-07-2011, 01:55 AM   #3
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: Slackware, Slackware64
Posts: 1,960

Original Poster
Rep: Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976Reputation: 976
Hi,

Thanks for the information.
 
Old 07-07-2011, 03:12 AM   #4
Mike_M
Member
 
Registered: Mar 2011
Location: California
Distribution: Slackware
Posts: 116

Rep: Reputation: 50
Or rather than disabling effects (if you want to keep them enabled) you can change the Compositing type from OpenGL to XRender as outlined in this thread
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenOffice- strange bug LinuxNoob75 Linux - Software 1 02-14-2008 08:29 AM
an inconsequential but strange bug joshknape Linux - Newbie 5 02-09-2006 01:56 AM
Strange problem or bug bato Slackware 3 02-18-2005 02:56 PM
In KDE, aterm uses GNOME background rather than KDE background for transparent backgr cpbl Linux - Software 4 01-01-2005 11:26 PM
KDE: A strange bug (SuSE 9.1) SuSExplorer Suse/Novell 4 12-31-2004 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration