Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 08-17-2005, 12:16 AM   #1
Registered: Mar 2005
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 123

Rep: Reputation: 15
Let's try Output Device Problem in 10.1

Ok.....what I meant was that I can't get the mplayer to use any other <b>Output Devices</b> besides the X (XImage/shm) output device. Because of this, mplayer plays all of my movies in this small screen in the middle of the mplayer screen that I can't resize.

I have all of the codecs for the mplayer installed and properly set up, thats not the problem.

Im beginning to think that the default kernel is not compiled to support the other output devices. Could this be the case?
Old 08-17-2005, 12:39 AM   #2
Registered: Apr 2003
Location: 60.47'N lat
Distribution: fedora 15 x86_64
Posts: 156

Rep: Reputation: 18
Take a look in your home .mplayer/config file and see if "zoom=yes". If you compiled mplayer yourself, you might consider getting a precomplied package for your system. Never used fedora myself.
Old 08-17-2005, 01:17 AM   #3
Registered: Mar 2005
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Dude! That did it! I actually had to add zoom="yes" to the config file and it took care of the situation. I really appreciate the post and the help.

Actually im using slackware 10.1 now. I got off of Fedora a long time ago. I just havnt had the chance to change my profile.
Old 08-17-2005, 02:37 AM   #4
Registered: Dec 2003
Distribution: Desktop: Slackware 13.1 &13.37 | Server: Debian 6.0
Posts: 270

Rep: Reputation: 32
zoom=yes is not the best solution ... that's let's say "forced zoom" ...

try to use:
mplayer -fs -vo your_movie.avi


mplayer -fs -vo your_movie.avi

and of course, test it as root.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adjusting sound output device DanielTan Linux - Laptop and Netbook 3 10-19-2005 01:35 PM
Alsa output device info needed for mythtv. zonen Slackware 2 05-11-2005 07:48 PM
mkraid output "[uEUEMMno MD device file in /dev" bruce1271 Linux - Software 6 03-21-2004 09:25 PM
Midi not working, possibly output device problem Druaga Linux - General 1 11-25-2003 02:52 PM
Input/Output errors when mv or cp from local machine->NAS device via NFS? Matt@Ants Linux - Networking 2 06-24-2003 01:17 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:29 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration