LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General > LinuxAnswers Discussion
User Name
Password
LinuxAnswers Discussion This forum is to discuss articles posted to LinuxAnswers.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-29-2004, 02:34 PM   #1
Groovelab
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Kubuntu 5.04
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Post DISCUSSION: Guide to NdisWrapper for MN-720 MN-730 Microsoft Wireless Cards in


This thread is to discuss the article titled: Guide to NdisWrapper for MN-720 MN-730 Microsoft Wireless Cards in SusE 9.x
 
Old 02-23-2005, 05:50 PM   #2
thook
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Following along for Fedora 3, problems

Hopefully i can find some help on this.

i've seen a couple discussions on installing MN-730 wireless cards. This one was geared to SuSE, another for FC3. The other thread dead ended with the instruction "Type: dhcpcd eth0" after doing the modprobe.

i got an error that the command doesn't exist. So i came to this thread, which instead uses iwconfig after modprobe.

This is still my roadblock, as i am told that the hardware doesn't exist.

As mentioned in the article, i am suffering from an onboard ethernet chip that Fedora wants to use. i've deleted its profile from my list of network hardware. Now i'm not sure where to pick up. Do i start over? i've added these lines to modprobe.conf:

Code:
options ndiswrapper if_name=wlan0 (which was eth0 in the original tutorial)
alias wlan0 ndiswrapper
Like i said, i didn't have any difficulty until after "modprobe ndiswrapper".

The original tutorial i was following is here

Can anyone help? i'm an absolute newbie here, so be gentle. Thanks
-joe
 
Old 07-09-2005, 06:03 PM   #3
zenora
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I am having some serious trouble with ndiswrapper and modprobe on Fedora Core4. I installed ndiswrapper1.2 using yum-extend.

# ndiswrapper -l
bash: ndiswrapper: command not found

Figured that one...
/usr/sbin/ndiswrapper -l
Installed ndis drivers:
mn720-ankh driver present, hardware present

Then it was...
# modprobe ndiswrapper
bash: modprobe: command not found
# /sbin/modprobe ndiswrapper
FATAL: Module ndiswrapper not found.

Somewhere it said it is looking for the .ko file. That's in
/lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/misc/ndiswrapper.ko

But, this went through fine.
# /usr/sbin/ndiswrapper -l
Installed ndis drivers:
mn720-ankh driver present, hardware present

Does anyone know what's going on with "modprobe ndsiwrapper" command?

From Desktop/System Setting/Network I have the Network Configuration screen and I have in Tab:Hardware wlan0 with status configured. I did try to setup from there but there's more errors.

I guess I need to get "modprobe ndiswrapper" working. Could anyone please tell me what to do?
 
Old 07-09-2005, 06:25 PM   #4
zenora
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Somewhere it said it is looking for the .ko file. That's in
/lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/misc/ndiswrapper.ko

Oh wait... I am using Kernel 2.6.12.1390_FC4. Is that why?
 
Old 10-27-2005, 08:56 AM   #5
master
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Birmingham/Eng/UK
Distribution: /Debian3.1/suse/XP/Win7
Posts: 677

Rep: Reputation: 30
Hello im running suse9.1 pro and i am trying to set up my wireless card following the instructions,but when i get to step 8.
Step 8: type in "ndiswrapper -l" This will display your installed "wrapped" Microsoft drivers.
i get error telling me "motorola_wn825_wpci810_6.0.3.exe" is an invalid driver.can any one tell me why it is invalid
because when i type "ndiswrapper -i motorola_wn825_wpci810_6.0.3.exe" i am told it is allready installed any ideas what i can do
Thanks nige
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idiots Guide to using the MN-720, MN-730 and MN-700 microsoft base station: Suse 9.x Groovelab Linux - Wireless Networking 10 03-07-2006 07:31 PM
How to setup a Microsoft wireless pcmcia card MN-720 jj4146 Linux - Wireless Networking 4 12-16-2005 03:00 PM
Microsoft MN-720 wireless card to work on SUSE Linux 9.1 Professional maxtothemax1004 Linux - Wireless Networking 1 09-16-2005 12:08 PM
mn-720 wireless and ndiswrapper oceanplexian Linux - Wireless Networking 6 11-03-2004 05:15 PM
Looking for info on setting up a Microsoft MN-730 wireless PCI adapter with Fedora. CrashnBurn Linux - Hardware 3 06-05-2004 10:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration