LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-16-2004, 08:02 PM   #1
clove
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Having Issue w/ Truetype fonts - Mozilla Issue


I am having an odd issue.. I am trying to get my truetype fonts installed. I run SuSE 9.0 with XD2 Pro. When I install the fonts I notice my Mozilla and FIrebird show no fonts.

Heres what I do..

I Put my fonts in /usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/

Then I run SuSEconfig --module fonts

once I reboot, my fonts work and ooo sees them ok, but if I launch Mozilla or Firebird it shows no text.. See http://www.spazmataz.net/ooo/screenshot1.png

So to fix.. I go into /usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/ and do a rm * and then run SuSEconfig --module fonts and I am back to normal.

Any Ideas?
 
Old 02-16-2004, 08:50 PM   #2
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
Have you tried messin with the fonts in Moz preferences? Change defaults and see if anything is visible. Also - as a test, try hi-lighting some text in the browser window to make sure it's not some funky white text on whot background issue.
 
Old 02-16-2004, 09:17 PM   #3
clove
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 30

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I tried all that.. its something with Moz and TrueType Fonts.. its not just that its going to white or anything like that.. I tried 5 sets of various fonts in the preferences but nothing happened...

Edit: ((new info))

I went into SuSE control center, and used the "ADD" feature under the
fonts manager and it seems to have fixed everything.

My ooo is now using truetype fonts and my mozilla is working..

I guess doing it via command doesn't do something, the gui seemed to do
the trick, For me atleast..

Thanks all who helped

--Charles

Last edited by clove; 02-16-2004 at 09:49 PM.
 
Old 02-17-2004, 12:08 AM   #4
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally posted by clove
I tried all that.. its something with Moz and TrueType Fonts.. its not just that its going to white or anything like that.. I tried 5 sets of various fonts in the preferences but nothing happened...

Edit: ((new info))

I went into SuSE control center, and used the "ADD" feature under the
fonts manager and it seems to have fixed everything.

My ooo is now using truetype fonts and my mozilla is working..

I guess doing it via command doesn't do something, the gui seemed to do
the trick, For me atleast..

Thanks all who helped

--Charles
Mmmm. Yeah SuSE can do that to ya sometimes IIRC there was a generic "I'm finished making a bunch of changes now tell the SuSE setup to refresh all the pertitnent data files and restart any dependant services" but I can't remember the name of it, and I'm sure it's changed names and strcture over the years.
 
Old 02-18-2004, 08:26 AM   #5
clove
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 30

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I am still having the problem, When I think its done, its not.. lol..

is TureType not a good thing to have?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New to Linux/having issue with tiny fonts msladybug02 Mandriva 11 03-22-2005 07:53 PM
TrueType fonts not printing in Mozilla terosaur Slackware 1 02-15-2004 08:16 AM
mozilla issue afrm Red Hat 3 01-02-2004 12:07 PM
fonts issue budhusa Linux - Software 0 12-19-2003 03:24 PM
mozilla issue under 1.3 on rh 8 f1uke Linux - General 6 07-14-2003 09:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration