LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-15-2012, 11:53 AM   #1
ritesh82
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2012
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
When I run an application I get segmentation fault error


When i run my CAD application i get segmentation fault in the last line of the error message. i am running from terminal. Please help!!
 
Old 01-15-2012, 01:12 PM   #2
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Hello,

First of all, what CAD program is it? Not providing us with proper information won't help us help you. What distribution are you using? How are you running it exactly? (Options, argument, etc.) Are you getting any errors or warnings besides the SEGFAULT? If you can, kindly provide us the output of the following command also, using code tags:
Code:
uname -a
Cheers,

Josh
 
Old 01-15-2012, 01:14 PM   #3
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Debian like
Posts: 717
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 68
- RAM defect? start memtest
- not enough RAM? create a swap or increase it
- CPU too slow for treating parallel activities? reduce CPU priority of some batch with the commande "nice"
.. put the result of this here
 
Old 01-16-2012, 03:49 AM   #4
ritesh82
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by corp769 View Post
Hello,

First of all, what CAD program is it? Not providing us with proper information won't help us help you. What distribution are you using? How are you running it exactly? (Options, argument, etc.) Are you getting any errors or warnings besides the SEGFAULT? If you can, kindly provide us the output of the following command also, using code tags:
Code:
uname -a
Cheers,

Josh
My program is DraftSight Application

If I run the program - /opt/dassault-systemes/draftsight/bin DraftSight
in the terminal
I see the following errors :
(<unknown>:14916): GdkPixbuf-WARNING **: Bug! loader 'png' didn't set an
error on failure
(<unknown>:14916): Gtk-WARNING **: Error loading theme icon
(<unknown>:14916): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion
`G_IS_OBJECT (object)' failed
** (<unknown>:14916): CRITICAL **: murrine_style_draw_render_icon:
assertion `base_pixbuf != NULL' failed
(<unknown>:14916): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_style_render_icon: assertion
`pixbuf != NULL' failed
(<unknown>:14916): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_pixels: assertion
`GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(<unknown>:14916): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion
`GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(<unknown>:14916): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion
`GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
Segmentation fault
 
Old 01-16-2012, 05:28 AM   #5
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
For the heck of it, run ldd for that program, and see if all required libraries are being satisfied. Could you also show me what I asked for? It may have to do with the architecture of your machine, and the way it is compiled (32 bit vs 64 bit).
 
Old 01-17-2012, 01:06 PM   #6
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Debian like
Posts: 717
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 68
CATIA from Dassault-System?
- do you have a license for it?
- is it the first try?
- or did you made a change to your hardware before you tried again?
- did you called the Dassault-Systems hotline?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
segmentation fault in arm edb9315a for helloworld.c application boopathisivakumar Linux - Software 3 03-09-2011 10:10 AM
Error Segmentation fault when run encode with VP8 on QEMU for ARM linux hero132 Slackware 0 08-24-2010 11:03 PM
Qt application: segmentation fault error dr_berta Programming 2 10-24-2005 04:20 PM
"Segmentation Fault" error message when trying to run Yahoo Messenger on Linux 8.0 niranjanpage Linux - Software 6 10-27-2003 02:21 AM
segmentation fault with my Gtk Application jaganmolleti Programming 1 03-18-2003 12:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration