LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-09-2012, 03:26 PM   #1
Shadowmeph
Member
 
Registered: May 2008
Location: West Coast Canada
Posts: 260

Rep: Reputation: 29
(Virtualbox ) fatal error could not load /lib/modules/3.0-ARCH


ok I am installing this on a Windows box inside Virtualbox ,I was following the beginners install guide ( ARCH wiki) and when I got to the install x part I went to the virtualbox area and tried to continue from there.
I issued the pacman -S virtualbox-archlinux-additions command which worked good but when I modprobe -a vboxguest vboxsf vboxvideo
I recieved the error in my title . to try and figure out what was going on I cd to /lib/modules and checked to see what was here and only found 3.1.1-1-ARCH , extramodules-3.1ARCH and lostandfound
I am trying to figure out why the command modprobe -a vboxguest vboxsf vboxvideo is looking for 3.0-ARCH/modules.dep and how I get it to point at the proper one.
that is of course that is what it is supposed to do.
how do I fix this?
 
Old 01-09-2012, 04:29 PM   #2
Shadowmeph
Member
 
Registered: May 2008
Location: West Coast Canada
Posts: 260

Original Poster
Rep: Reputation: 29
the instructions fail to tell you is to go into the Virtualbox settings and under the IDE remove the install disk once you do this and then reboot everything works .
if I would have knew this yesterday morning well, I would have been fully installed in less them 15 minutes instead of the 1.75 days it took me . lol
I guess that this could be saved as Solved now
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/.../modules.dep Ankardo Debian 9 02-01-2011 06:09 PM
[OpenSUSE 11.1] modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules noir911 SUSE / openSUSE 3 05-20-2009 06:50 AM
modprobe fatal could not load lib/modules.... raport Linux - Software 2 09-13-2006 01:36 AM
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.14-default/modules.dep no such file exist dr_zayus69 Linux - Software 3 12-26-2005 07:44 PM
FATAL: could not load /lib/modules/2.6.1/modules.dep Fr33B33R Slackware 3 01-12-2004 06:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:51 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration