LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-24-2002, 02:45 AM   #1
Annapanna
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Location: Basel, Switzerland
Distribution: Mandrake 8.1
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy Sound problems with mandrake


Hi,

I installed Mandrake 8.2 on my presario 1692, dual boot with win98. The installation went ok, I thought, but I can't hear any sounds. My sound card is an ESS Solo-1. When I go to harddrake it highlights the ESS Technology ES1969 Solo-1. I try to run the configuration tool and it says it will play some sound to test it, but it just hangs.

Could somebody please help?

Thanks Anna
 
Old 05-24-2002, 06:20 AM   #2
adirotaru
Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Romania, Timisoara
Distribution: Ubuntu 5.04
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
So, maybe your kernel was not compiled with ESS suport.
Try to recompile your kernel ... if you know how.
I hope that you have enough knowleadge about that.
Maybe there you can chose ESS solo-1 support ...

Best regards.
 
Old 05-26-2002, 06:32 AM   #3
MasterC
LQ Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 64
During the install did it detect your sound card correctly? If so, then you won't have to recompile your kernel.

By default one of the versions of mandrake came "muted". Open up your sound mixer (in kde go to K--->Multimedia---->Sound--->Sound Mixer). Make sure the volumes are all up. Also make sure that they are all unmuted.

Try that and see what happens.
 
Old 05-26-2002, 08:16 AM   #4
Annapanna
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Location: Basel, Switzerland
Distribution: Mandrake 8.1
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, that was it. Now it works fine!

Strange though that they would do something like that. Perfect to confuse lots of newbies like me...
Thanks !

Anna
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems getting sound to play under Mandrake w/2 sound cards HGeneAnthony Linux - Hardware 1 07-02-2004 03:19 PM
Sound Problems on Mandrake 10.0 CE chenu Linux - Software 7 04-26-2004 10:24 AM
Mandrake Sound Problems xmms problems.... devinWhalen Mandriva 6 04-16-2004 05:05 PM
sound problems with mandrake 8.1 robster Linux - General 2 02-16-2004 01:00 PM
Problems Sound Mandrake 9.1 ssobeht Linux - Hardware 1 10-30-2003 06:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration