LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-31-2012, 05:00 AM   #1
vrms9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2012
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
sound problem


I have installed fedora 16. But no sound when playing mp3 files
pl help
 
Old 03-31-2012, 06:10 AM   #2
matrix13
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Kerala, India
Distribution: Arch Linux
Posts: 134

Rep: Reputation: 25
Run alsamixer from command line and see whether you can enable sound from there.
 
Old 03-31-2012, 09:22 AM   #3
uniquerockrz
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2012
Location: Kolkata, India
Distribution: Arch Linux
Posts: 17

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by vrms9 View Post
I have installed fedora 16. But no sound when playing mp3 files
pl help
you most probably dont have necessary plugins installed to play mp3 files. For that you need to add RPMfusion repos and download the plugins from there. This may look daunting if you are new in Linux. This post tells exactly what you need to do
 
Old 03-31-2012, 12:49 PM   #4
Satyaveer Arya
Senior Member
 
Registered: May 2010
Location: Palm Island
Distribution: RHEL, CentOS, Debian, Oracle Solaris 10
Posts: 1,415

Rep: Reputation: 305Reputation: 305Reputation: 305Reputation: 305
Check this page: http://fedoraproject.org/wiki/How_to...sound_problems, it will help you in detecting the correct issues with sound problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] (F13) Surround Sound Problem. Built in sound card, blue port not working. 1337.HDLA Linux - Hardware 5 09-15-2010 04:32 AM
general problem ... rhel 5 everything of sound card got configured but no sound raaki_88 Linux - Enterprise 3 08-13-2008 08:30 AM
fc6 sound card problem(SigmaTel STAC9200),no sound,who can help me? weller Linux - Laptop and Netbook 4 02-10-2008 08:19 AM
Sound problem at openSuSE 10.2. Sound card unidentified perfectly Fakhri Linux - Hardware 0 04-29-2007 10:01 PM
Sound problem after installing/uninstalling JACK sound server bastupungen Linux - Software 1 02-28-2004 12:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration