LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2001, 09:35 AM   #1
jfisk
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Question


Hello,
This is my first time here and also my first time using linux so this may seem like a simple question to most of you. How do I get swat to run on RH7?! I assumed it would be setup and ready to go but when I try to get to localhost:901 nothing comes up and Netscape does a search on localhost901. What files do I have to modify? I looked in the xinetd swat file and everything looks like it is the default do any on these need to be changed?

Thanks,
Justin Fisk


 
Old 04-17-2001, 02:34 PM   #2
drjimstuckinwin
Member
 
Registered: Mar 2001
Location: Manchester UK
Distribution: Mainly Fedora
Posts: 496

Rep: Reputation: 30
A popular problem!
Comment out disable=yes in /etc/xinetd.d/swat, and it should work. However as you have RH7, it will probably have activated total isolation firewalling, so either temporarily disable it or sort it properly.
Back up the original /etc/samba/smb.conf, and tinker away.
Check out http://www.linuxnewbie.org/nhf/intel...ba/samba1.html
for a good howto for those of us who are not network gurus.
Regards
Jimslowlyescapingfromwin
 
Old 04-17-2001, 02:35 PM   #3
drjimstuckinwin
Member
 
Registered: Mar 2001
Location: Manchester UK
Distribution: Mainly Fedora
Posts: 496

Rep: Reputation: 30
Oh and you may need to tell netconfig that your server is the DNS for local network requests too
 
Old 04-18-2001, 10:41 AM   #4
jfisk
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up Thanks

Thanks,
It turned out to be the DNS problem.
 
Old 10-18-2001, 12:46 AM   #5
cklann
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
How do I do that?

Quote:
Originally posted by drjimstuckinwin
Oh and you may need to tell netconfig that your server is the DNS for local network requests too
I too am trying to make SWAT work, and have followed this thread. How does one tell the server is the DNS for local network requests? Is that in the "Names" tab?
Thanks.
 
Old 11-01-2001, 09:19 PM   #6
Zvezda
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Fort Wayne
Distribution: Redhat 9.0, Fedora2
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
A while back ago I had problems with SWAT not wanting to run although my error differed from yours heres what I found ....I had upgraded to SAMBA 2.2 using the RedHat RPM my 7.0 distro looks for SWAT in...usr/share/samba/swat
the RPM installed files in... /usr/share/swat
kept getting 400 SERVER ERROR
copied files to correct directory and problem solved
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Samba/SWAT driesel Linux - Newbie 3 02-13-2005 10:33 AM
Swat Samba whatever! theguy311 Linux - Software 8 01-25-2003 02:42 PM
Samba Help with Swat? Alinuxnoob Linux - Newbie 9 06-27-2002 07:38 PM
SAMBa and SWAT Snake007uk Linux - General 8 05-16-2002 08:30 PM
getting swat / samba to work with RH7.1 workstation install cliffyman Linux - Newbie 3 11-13-2001 12:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration