LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-20-2004, 05:48 PM   #1
PennyroyalFrog
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Michigan
Distribution: Gentoo 2006.1
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
losing audio


my audio on my red hat 9 seems to not work after the system is running for about a half hour, however, when i log out and back in it works again. any ideas?
 
Old 05-20-2004, 06:09 PM   #2
Muzzy
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Denmark
Distribution: Gentoo, Slackware
Posts: 333

Rep: Reputation: 30
I have a similar problem with my laptop! What sound card do you have? Post the output of these two commands:

Code:
$ /sbin/lspci
$ /sbin/lsmod
 
Old 05-20-2004, 06:12 PM   #3
PennyroyalFrog
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Michigan
Distribution: Gentoo 2006.1
Posts: 107

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i'm about to go to bed and i'm windows right now. tomarrow i'm going out of town for a couple days. i'll check back with you when i get back
 
Old 05-23-2004, 05:31 PM   #4
PennyroyalFrog
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Michigan
Distribution: Gentoo 2006.1
Posts: 107

Original Poster
Rep: Reputation: 15
okay i'm back, really sorry about that.


here's the outputs:

(rev 02)00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 82845G/GL [Brookdale-G] Chipset Host Bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 82845G/GL [Brookdale-G] Chipset AGP Bridge (rev
03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #1) (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #2) (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #3) (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801BA/CA/DB PCI Bridge (rev 82)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801DB ISA Bridge (LPC) (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801DB ICH4 IDE (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801DB SMBus (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801DB AC'97 Audio (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0322 (rev
a1)
02:05.0 Ethernet controller: Accton Technology Corporation SMC2-1211TX (rev 10)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corp. 82801BD PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 82)




and for lsmod:


Module Size Used by Not tainted
i810_audio 27624 0 (autoclean)
ac97_codec 14568 0 (autoclean) [i810_audio]
soundcore 6404 2 (autoclean) [i810_audio]
binfmt_misc 7432 1
parport_pc 19076 1 (autoclean)
lp 8996 0 (autoclean)
parport 37056 1 (autoclean) [parport_pc lp]
autofs 13268 0 (autoclean) (unused)
e100 54596 0
ipt_ttl 1144 1 (autoclean)
ipt_unclean 8024 2 (autoclean)
ipt_limit 1560 34 (autoclean)
ipt_state 1080 5 (autoclean)
iptable_filter 2412 1 (autoclean)
iptable_mangle 2776 0 (unused)
ipt_LOG 4184 1
ipt_MASQUERADE 2200 0 (unused)
ipt_TOS 1656 0 (unused)
ipt_REDIRECT 1368 0 (unused)
iptable_nat 21752 0 [ipt_MASQUERADE ipt_REDIRECT]
ipt_REJECT 3992 0 (unused)
ip_tables 15096 14 [ipt_ttl ipt_unclean ipt_limit ipt_state iptable_filter iptable_mangle ipt_LOG ipt_MASQUERADE ipt_TOS ipt_REDIRECT iptable_nat
ipt_REJECT]
ip_conntrack_irc 4112 0 (unused)
ip_conntrack_ftp 5296 0 (unused)
ip_conntrack 27304 4 [ipt_state ipt_MASQUERADE ipt_REDIRECT iptable_nat ip_conntrack_irc ip_conntrack_ftp]
8139too 18120 1
mii 3976 0 [8139too]
sg 36524 0 (autoclean)
sr_mod 18136 0 (autoclean)
ide-scsi 12208 0
scsi_mod 107544 3 [sg sr_mod ide-scsi]
ide-cd 35712 0
cdrom 33728 0 [sr_mod ide-cd]
nls_iso8859-1 3516 1 (autoclean)
ntfs 59008 1 (autoclean)
keybdev 2976 0 (unused)
mousedev 5556 1
hid 22244 0 (unused)
input 5856 0 [keybdev mousedev hid]
usb-uhci 26412 0 (unused)
ehci-hcd 20072 0 (unused)
usbcore 79040 1 [hid usb-uhci ehci-hcd]
 
Old 05-23-2004, 06:28 PM   #5
Muzzy
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Denmark
Distribution: Gentoo, Slackware
Posts: 333

Rep: Reputation: 30
You have the same chipset as me - 845GL. Are you using KDE? I noticed KDE has an 'Auto-suspend if idle' feature under Sound System. I wondered if that was the problem, maybe turn that off? I don't think I am having the same problem with Gnome since I switched, but I have only been using it a few hours, and no problems yet...
 
Old 05-23-2004, 06:52 PM   #6
PennyroyalFrog
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Michigan
Distribution: Gentoo 2006.1
Posts: 107

Original Poster
Rep: Reputation: 15
nope not using KDE, i wonder if i should buy a pci soundcard and slip that in.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losing Memory Somehow?!? mdreeling Linux - General 2 11-24-2004 04:43 AM
losing settings ravneetsoin Linux - Software 0 08-08-2004 01:09 PM
losing the display c0c0deuz Linux - General 0 02-26-2002 08:02 PM
Losing Connection syxxpac023 Linux - Networking 0 10-11-2001 08:40 AM
Losing IP methodz Linux - General 10 05-18-2001 07:17 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration