LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-20-2003, 10:15 PM   #1
Surfmonkey
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: S. CA
Distribution: redhat 7.2-Fedora
Posts: 132

Rep: Reputation: 15
How do I load tulip driver?


I Have a Linksys TX100 card that needs the tulip driver. in the card selection i didnt see my card even though i bought it because it had the penguin on the box. If you could help me understand how to load this driver(have disk on 3.5" ) I would be very grateful.
 
Old 11-20-2003, 10:50 PM   #2
Surfmonkey
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: S. CA
Distribution: redhat 7.2-Fedora
Posts: 132

Original Poster
Rep: Reputation: 15
 
Old 11-20-2003, 11:01 PM   #3
Demonbane
LQ Guru
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney, Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 1,796

Rep: Reputation: 47
check /sbin/lsmod and see if "tulip" is there, if its not try modprobe tulip
then you need to either manually use /sbin/ifconfig to configure/bring up the card or use the ifup script in /etc/sysconfig/network-scripts.

hint: adding "alias eth0 tulip" to /etc/modules.conf will make it load automatically on boot(subsitude 0 with 1 if its the second nic, 2 if its the third and so on)

hint2: check dmesg and see if your card is detected.

If the above doesnt work you may need to compile the module manually with the soruce code provided in the disk, there should be some sort of instruction provided on the disk.
 
Old 11-21-2003, 02:24 AM   #4
Surfmonkey
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: S. CA
Distribution: redhat 7.2-Fedora
Posts: 132

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thank you Dem, I got LNE100TX on my harware list under networking....but it didnt say linksys...it said something else..still not online yet. Thanks for the help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tulip driver equivalent? escapee *BSD 5 08-07-2004 04:11 PM
Tulip driver in 2.6 kernels allroy Linux - Software 2 03-17-2004 11:04 PM
tulip driver ok on Slackware 7.1 but not 9.1 geoffd3 Linux - Networking 4 12-25-2003 11:54 AM
NIC Installation: Cannot load Tulip module jadugarr Slackware 9 07-21-2003 05:10 AM
Getting the Tulip driver working again jim64 Linux - Hardware 15 07-14-2003 05:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration