LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-18-2004, 10:52 PM   #1
xolp
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Singapore
Distribution: Mandrake 10
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy Framebuffer Problems


Hi, this is my first post here. Just installed mandrake linux 10 a few days ago, and trying to configure it to suit my tastes. I am running off a laptop with a 1400x1050 display, but i cannot set the console framebuffer to that resolution via the vga=834 line in the grub config. It seems that it works fine running the framebuffer at 1280x1024 when vga=791, but when i set vga=834, it reverts to the standard text mode. Changing it to its hex equavalent does not work either. What is the cause of this problem how should i fix it. Thanks in advance.
 
Old 06-19-2004, 02:36 AM   #2
seidren
Member
 
Registered: May 2003
Distribution: Ubuntu, Windows XP
Posts: 90

Rep: Reputation: 16
You are probably using a centrino laptop.

There is a problem in these laptops as the bios is not able to set the video mode to anything higer than 1280x1024.

Check this site for more info...
http://www.xfree86.org/~dawes/intelfb.html
 
Old 04-25-2005, 03:04 PM   #3
MaDYoGa
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Spain
Distribution: Fedora Core 3, Ubuntu (Hoary)
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy Same framebuffer problem

I have a DELL Inspiron 5150 and FC3 and I have the same question. Im trying to put my text console to 1400x1050.
My Xorg config is fine at 1400x1050 and I also have installed nVIdia drivers succesfully.
My video card is is a nVidia GeForce Go5200 and its not a Centrino.
Have you resolved the problem???. If so please tell me. Thanks a lot.
 
Old 04-26-2005, 02:24 PM   #4
MaDYoGa
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Spain
Distribution: Fedora Core 3, Ubuntu (Hoary)
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Talking Framebuffer Problem SOLVED

Ok This is what I have don to get my console 1400x1050 on a DELL Inspiron 5150 with NVIDIA GeForce FX 5200:


Just add "vga=0x348 video=vesafb" to kernel line in /boot/grub/menu.lst

I have tested it both in Fedora Core 3 and in Ubuntu 5.04 (Hoary)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Framebuffer Problems jrmann1999 Linux - General 1 03-01-2005 10:34 PM
VESA framebuffer vs Intel framebuffer in Slackware 10.0 with default kernel brancalessio Slackware 3 01-20-2005 04:21 PM
problems with bootsplash/ framebuffer superandrzej Slackware 14 08-23-2004 12:34 AM
Framebuffer Problems Kyral Retsam Slackware 4 08-17-2004 08:15 PM
Kernel Problems with Framebuffer GT_Onizuka Slackware 5 01-02-2004 09:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration