LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-06-2008, 10:07 PM   #1
hockeyguy2299
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Cannot get sound to work in Ubuntu 8.04


Hey all,

I am having touble figuring out how to get my sound working in ubuntu. I am new to ubuntu and Linux in general. I have tried checking the alsa mixing to ensure nothing is on mute but everything seems to be turned up. I noticed people asking for the "lspci" output in order to help so here it is...

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL PCI Express Root Port
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801GR/GH/GHM (ICH7 Family) PCI Express Port 5 (rev 01)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801GR/GH/GHM (ICH7 Family) PCI Express Port 6 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GH (ICH7DH) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GR/GH (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G72 [GeForce 7300 LE] (rev a1)
04:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82573L Gigabit Ethernet Controller (rev 01)
05:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 02)
05:04.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB X-Fi
05:05.0 Communication controller: Conexant HSF 56k Data/Fax Modem


Thanks for your time!
 
Old 09-06-2008, 10:21 PM   #2
Winol
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Location: France
Distribution: BackTrack V3.0 Final / SlackWare 12.1
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
hey there

I am new to linux so i may say some mistake

u have to check if the kernel loaded your driver with this command :

ls /lib/modules/*/kernel/drivers/net

do you see anything that can be your driver ? (like)Creative Labs SB X-Fi

If yes : /sbin/modprobe nameofurdriver



If no : I don't know how to recompile the kernel (i need to know too , check on my post i have the same problem with my Eth0 inf)


Glad if i could help


Winol
 
Old 09-06-2008, 11:19 PM   #3
hockeyguy2299
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ya I was not able to find a possible driver so... I guess I will keep trying other options.

Thanks though!
 
Old 09-08-2008, 04:22 AM   #4
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014.08, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,981

Rep: Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610Reputation: 2610
x-fi creative
..the Creative X-Fi series is a black sheep under Linux. ...
http://www.linuxtoday.com/infrastruc...8020601026OSHW

There are drivers
http://opensource.creative.com/soundcard.html
http://4front-tech.com/forum/viewtopic.php?p=7485#7485

binary
oss-linux-v4.0-1016.i386.rpm and
oss-linux-v4.0-1016.i386.tgz from
http://www.opensound.com/download.cgi

source code
http://www.4front-tech.com/developer...es/stable/gpl/

You need to be an expert to use the drivers, and I have
seen no success stories yet.

Regards
 
  


Reply

Tags
xfi


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu 8.04 Headphones don't work, the published fix breaks the sound ETecoli Ubuntu 3 05-22-2008 10:48 PM
Intel 82801G sound doesnt work in ubuntu 7.10 Person_1873 Linux - Hardware 9 01-23-2008 05:52 AM
Installed Ubuntu studio now sound doesn't work David Breedlove Linux - Newbie 6 12-05-2007 04:40 PM
Need help getting MIDI sound to work (Ubuntu Edgy) VA3OG Linux - Newbie 1 03-16-2007 12:22 AM
Sound doesnt work after Ubuntu install BeaverusIV Linux - Hardware 4 05-12-2005 05:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration