LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-12-2009, 09:24 PM   #1
cbroude
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: London, Ontario, Canada
Distribution: Redhat
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
can't start elvis in Fedora 10 under X11


Using Fedora core 10, elvis "makes" OK. It will even run in an xterm. But trying to run it under X11, it tells me that it can't load the default font and so it bombs. I've tried to use the -fn "font-name" option but it tells me it can't load the font I give it even though I'm asking for a font that is known to X. I fully admit that fonts in Linux are a complete mystery to me so I haven't been successful in installing the default font and I'm probably not specifying the font name properly in the option. Help anybody?

Ps it used to run in Fedora 6 without any problem.
 
Old 06-12-2009, 08:25 AM   #2
asarch
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: México
Distribution: Slackware Linux
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Try with:

elvis -G x11
 
Old 06-12-2009, 08:28 AM   #3
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 7,453
Blog Entries: 55

Rep: Reputation: Disabled
Elvis is dead.
 
Old 07-01-2009, 09:34 PM   #4
jford_oldman
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: western PA, USA - near Pittsburgh, kind of
Distribution: Debian
Posts: 34

Rep: Reputation: 17
No, he's just left the building.

I had a similar issue yesterday - trying to start from the menu, I got something like "*-courier-medium-r-*-18-* font not found" I created a .elvisrc file in my home directory, and changed the name of the default fonts to the 12 point versions (according to Xfontsel, I don't have the 18 point version of Courier). It didn't work.
But today, when I turned on my laptop (and did another aptitude update/safe-upgrade - which didn't change anything relevant, so far as I know) Elvis is working from the menu AND from console.
Sorry, I know this isn't very helpful, but I'm trying to solve the same problem as you.
Good luck.

BTW, I'm running Debian Squeeze, not Fedora 10.

Last edited by jford_oldman; 07-01-2009 at 09:36 PM. Reason: forgot to include distribution information
 
  


Reply

Tags
elvis, fedora


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start apps when X11 starts. almost000 Linux - Newbie 5 09-20-2007 06:57 PM
X11 won't start (I think I compiled it the wrong way.) Travis86 Linux - Desktop 4 12-06-2006 04:53 PM
X11 refusing to start HELP !! corelover Slackware 7 05-09-2005 06:17 PM
X11 session doesn't start martincho Slackware 2 12-01-2004 05:48 PM
Init-level 5 but X11 don't start sjoe Linux - Newbie 9 09-20-2004 09:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration