LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-12-2009, 05:16 PM   #1
ascheitlin
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Angry can't install


I tried to run from cd but after a while screen turned blank. I have a feeling it's my graphics card (ATI x1950) any help?
 
Old 08-12-2009, 05:18 PM   #2
pljvaldez
Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Squeeze (x86)
Posts: 6,092

Rep: Reputation: 269Reputation: 269Reputation: 269
What distro are you trying to install? What hardware is in your computer? How far did you get into the install? More info please!
 
Old 08-12-2009, 05:20 PM   #3
MexDeath
Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Dallas
Distribution: Linux Mint, Mandriva, Gentoo.
Posts: 65

Rep: Reputation: 16
Dude... we need more info, like:

Distribution to Install
Hardware
Error Messages?
How far into installation did you get?
Any extra stuff that you might consider to be helpful in order to help ye out.

Thanks,

MexDeath.
 
Old 08-12-2009, 05:21 PM   #4
ascheitlin
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
mandravia
 
Old 08-12-2009, 05:25 PM   #5
ascheitlin
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Got past first graphics screen installing from cd then after loader strip finished blank screen
 
Old 08-12-2009, 05:33 PM   #6
MexDeath
Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Dallas
Distribution: Linux Mint, Mandriva, Gentoo.
Posts: 65

Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by ascheitlin View Post
Got past first graphics screen installing from cd then after loader strip finished blank screen
There may be something wrong with your CD... is it a purchase?
 
Old 08-12-2009, 05:40 PM   #7
ascheitlin
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
no a download. checksum ok.
 
Old 08-12-2009, 05:42 PM   #8
MexDeath
Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Dallas
Distribution: Linux Mint, Mandriva, Gentoo.
Posts: 65

Rep: Reputation: 16
I'm not sure what it could be then. Does this happen everytime you try it? I think it may be a problem with the CD/DVD... I think its DVD.
 
Old 08-12-2009, 05:48 PM   #9
pljvaldez
Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Squeeze (x86)
Posts: 6,092

Rep: Reputation: 269Reputation: 269Reputation: 269
Try entering xdriver=vesa (you may have to put linux in front of that) at the boot: prompt.
 
Old 08-12-2009, 06:16 PM   #10
rjlee
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 1,990

Rep: Reputation: 67
It's probably the driver for your graphics card setting a graphics mode that either the graphics card or the monitor doesn't like.

There are a number of things you can do: pljvaldez suggests one option to force the driver to a compatibility mode, but that may not help if it's your monitor that's the problem.

There's some documentation here; see the very last paragraph in particular: http://wiki.mandriva.com/en/Docs/Ins..._does_not_work

You may be able to just select a vgalo or text install method from the menu. Alternatively, there may be an errata (http://wiki.mandriva.com/en/Releases/Mandriva/Errata).

Another thing you could try is holding crtl+alt and pressing the + key on the numeric keypad, which usually switches between available graphics modes. This may let you find a mode that will work well enough to bring up a graphics configuration program.

Hope that helps,

— Robert J Lee
 
  


Reply

Tags
cant


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Office will not install on factory install of Ubuntu 8.04 LTS on Dell Mini 10 trekgirl Linux - Laptop and Netbook 6 08-01-2009 11:37 PM
Uncertain how to configure/install packages & compiler before install VMware on FC8. Azazwa Linux - Newbie 1 03-28-2009 07:27 PM
Ubuntu as frugal install, iso install, img install? impossible? nooby Ubuntu 15 08-22-2008 05:49 AM
apt-get install dependency problems with hplip software and kde install for Agnula maybi7 Linux - Software 1 02-03-2007 05:16 PM
How do I re-install an operatingsystem? Corrupted install. Yast wont load. URGENT.thx CrewXp Suse/Novell 5 05-09-2005 12:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration