LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-27-2004, 07:11 AM   #1
edward57
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
WinXP losing gateway configuration to SME 5.6 after IP Config Change


I have been able to create this problem at 2 seperate sites (just to confirm some suspicions after working on the problem for most of the day)

This is the breakdown of the 2 sites::

Each has a SME Server (V5.6), one runs in DHCP, the other using Static IPs.
Each Site has both Win98 and WinXP Machines (Home and Pro).

The SME Servers are setup to be server-gateway and are both connected to broadband connections.

If I setup the Computers to static IPs and configure the Gateway to 192.168.0.1 (the IP of the SME Server),

the win98 computers do everything correctly, local browsing and Internet access. however the winXP computers can access the local network without error, even web-browse the server and admin panel, but do not get any internet access.

Re-configure the XP computers back to the DHCP and all works ok again.

I then tried another experiment, I configured the server to be a DHCP and let it configure a WinXP computer (using IPCONFIG I took note of all the settings), I then narrowed the range of the DHCP server to exclude this IP as part of it's issueing and manually set the same figures into a WinXP and a Win98 Computer (1 at a time of course!), the XP machine could browse local network and the server-admin but no internet access..

The Win98 computer worked perfectly, I-net browsing and email all worked correctly.

Please help.. as one of these XP computers needs to be IP Static for other purposes.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.3 as a gateway router for an SME server webwolf70 Linux - Networking 2 09-07-2005 05:00 PM
constantly losing wireless config halon1211 Linux - Wireless Networking 2 05-15-2005 10:00 PM
Slackware losing connection to IPCop gateway RaptorSqueak Linux - Networking 4 12-31-2004 11:37 PM
Can I change from a reiser FS to FAT32 without losing anything? coolgy768 Linux - Hardware 1 09-20-2004 03:49 PM
Losing WinXP has been the best thing ever... xodustrance LinuxQuestions.org Member Success Stories 10 04-23-2004 06:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration