LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-11-2005, 01:32 AM   #1
goathunter
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: ubuntu 5.10
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Need help installing and connecting wvdial


Hello. I am new to linux. I cannot seem to connect to the internet. I have mandriva le 2005. I have a winmodem. Smartlink SmartPCI562 56k modem (revlo)

I tried to connect using kppp but screen would freeze on 'initialising modem'.

I then got wvdial-1.54.0-3mdk.i586.rpm Tried to install it using command line after reading instructions but with no success. Keep getting 'error no such command' or something like that.

Then I read that I needed a driver for my modem. I downloaded one form here smlinkdotcom
Got it on my linux box but after reading the 'readme' I still am clueless on how to install the driver.

Anyway after failing to get the command line to work, (my fault I don't have any exp with cli) I clicked on the wvdial-1.54.0-3mdk.i586.rpm icon. It was in a folder I named 'cdstuff' After clicking install i got an error message.
It read 'some package requested can not be installed wvdial-1.54.0-3mdk.i586 (due to unsatisfied libwvstreams.so.3.74 continue?)

I clicked continue and it said package installed. However I do not know whever it is installed or not and if it is how to run it. Again no luck with command lines I got off google.

Now I go to google and download wvstreams-3.74-61.i586.rpm
I have it on a cd and am going to put it on my linux box. However regarding previous problems I've had I am thinking I will have problem with this as well so is their any trick to installing it?

Would anyone out there be able to help me with this?
Thanks for your time
 
Old 07-13-2005, 01:32 AM   #2
goathunter
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: ubuntu 5.10
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have got wvdial installed. Did a google for wvstreams-3.74-61.i586.rpm and tranferred it to my linux box with a cd-rw. Clicked on the icon and it installed. Then clicked on the wvdial icon and this time it installed properly. Then went to konsole/command line. Typed 'wvdial' and pressed enter. Loads up but won't detect my linmodem/winmodem.
Thanks for your time and help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digikam connecting as root/not connecting as regular user jayhel Slackware 5 09-29-2005 05:57 PM
Installing modem and connecting to internet phoenix7 Linux - Hardware 3 09-11-2004 08:50 AM
installing wvdial vespine Slackware 3 08-15-2004 04:21 PM
Installing Wvdial and Wvstreams xmnemonic Slackware 2 07-30-2003 02:02 PM
wvdial connects but "connecting to ..." window sticks palanu7 Linux - Networking 1 02-04-2002 10:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration