LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-13-2007, 02:38 AM   #1
laiyhman
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Failed to detect ethernet card


Hi, i'm a newbie, i have a dual-boot system of windows xp and suse 10.1 with my windows xp as the main boot. My suse is failed to detect my ethernet card and so i am unable to connect to internet. My ethernet card is IC Plus IP 1000 Family Gigabit Ethernet adapter. Can anyone pls tell me how to solve this problem? Thanks.
 
Old 05-13-2007, 04:01 AM   #2
jschiwal
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654
According to this article, you need to download the ipg driver at http://www.icplus.com.tw/driver-pp-IP1000A.html


http://enfinity.net/drupal/?q=node/10
 
Old 05-13-2007, 08:28 AM   #3
laiyhman
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I followed the instruction of the article u provide me....but too bad it cannot work when i "make all" the file...i get the following error :

hman:/home/hman/Desktop/NewFolder # make all
make -C /lib/modules/2.6.16.13-4-default/build SUBDIRS=/home/hman/Desktop/NewFolder modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.16.13-4-obj/x86_64/default'
make[1]: *** No rule to make target `modules'. Stop.
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.16.13-4-obj/x86_64/default'
make: *** [all] Error 2

Any one knows what's the problem?

Thanks.
 
  


Reply

Tags
networkcard


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 4 install failed to detect ethernet, sound cards rhipps Fedora - Installation 1 11-03-2006 09:33 AM
Fedora 4 install failed to detect ethernet, sound cards rhipps Linux - Newbie 3 11-02-2006 10:54 PM
Ethernet card fails to detect vikasumit Linux - Hardware 1 06-25-2006 04:00 PM
Suse 9.0 doesn't detect Ethernet card on nVidia shipset 2, on-board card Realtek 8201 devilpim Linux - Newbie 3 05-27-2006 12:08 AM
I can't detect my ethernet card SenorPedo Linux - Hardware 169 05-23-2004 06:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration