Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!


  Search this Thread
Old 03-23-2004, 06:26 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Mar 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question Suse 9.0 doesn't detect Ethernet card on nVidia shipset 2, on-board card Realtek 8201

I have installed Suse 9.0 and everything works fine except that it doesn't detect my lan card and i cannot connect to the internet.
I try to create a new ethernet card by myself and set the ip as i used in Window but it doesn't work.
I downloaded the driver for Linux from nVidia and installed it but it does nothing.
Can anyone help me?
I really don't know what to do now.

My system: Abit nv7-m mainboard with nVIDIA Chipsets
LAN card : On-board Realtek 8201LPhysical layer interface 10/100Mb Operation

the computer detect the Ethernet card as nVidia ethernet controller already..but nothing works. i have no idea. please help.
Old 03-23-2004, 08:13 PM   #2
Gentoo Developer
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
use "Wireless Device" to access the "Wireless settings" dialog in which to configure the operating mode,network name(ESSID),network ID(NWID),encryption key,and nickname.Press 'OK'
If your network card is a PCMCIA or USB activate the respective check boxes and press next,from page 90 Suse Linux 9.0 users guide,david
Old 03-24-2004, 03:02 AM   #3
LQ Newbie
Registered: Mar 2004
Location: Tamworth UK
Distribution: RedHat 9
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
I had the same problem with REDHAT9. I was informed to try the KERNEL TAR file at the bottom of the list.

.. It works great now ..
Old 05-27-2006, 01:08 AM   #4
LQ Newbie
Registered: Apr 2006
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
same problem

Originally Posted by Shad..
I had the same problem with REDHAT9. I was informed to try the KERNEL TAR file at the bottom of the list.

.. It works great now ..

Hi, I am also using red hat and having the same problem of not detecting ethernet card. i.e eth0 is not getting activated it says missing device. can u plz guide in details steps how to solve it!!


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 3 unable to detect sound card for Intel D915GVWB board nabeelmoeen Linux - Hardware 3 07-09-2005 05:33 AM
RH7.2 and On-board Ethernet Card Skywalker Linux - Software 13 11-15-2004 06:28 AM
VIA sound card and Realtek ethernet card teamstatic84 Linux - Hardware 4 12-31-2003 09:18 AM
RealTek ethernet card in RH9 StressedLemming Linux - Hardware 5 10-30-2003 05:43 PM
on board 3 com ethernet card install problems pawtucket Linux - Hardware 2 08-31-2003 08:36 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration