Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.


  Search this Thread
Old 10-29-2006, 04:28 PM   #1
Registered: Jun 2006
Location: morocco
Posts: 195

Rep: Reputation: 30
No KDE or GNOME envirement runing--No Desktop--Many GUI programs not running

hi kind ppl

-----1 when i start my pc(OS mandrake 10.1)the kde envirenment is not starting,it shows just a bleu screen,so when opening a new console(Ctrl+Alt+F1) then login i try those programs(startx then kde)then back to the main session(Ctrl+Alt+F7) the kde envirement is runing.

-----2 when kde runs i have no Desktop(no items)only bleu screen and the tasks bar down(time and date on the right...).

------3 i can't run many GUI programs like MOZILLA K3B....

aie aie aie

that occured when i was installing some rpms and *.tar.gz that was needed by the xchm program

so please any solutions to avoid those pblms?

thank you
Old 10-31-2006, 04:08 AM   #2
Registered: Nov 2005
Location: USA
Distribution: Mageia Cauldron - Fedora 22
Posts: 967
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 97
Looks like you didn't install everything you need for a X-GUI desktop.

Maybe you need to reinstall and do a full install of mandrake.
Old 10-31-2006, 03:20 PM   #3
Registered: Jun 2006
Location: morocco
Posts: 195

Original Poster
Rep: Reputation: 30
hi again

but before every thing was i think it is still installed

Old 01-04-2007, 09:19 AM   #4
LQ Newbie
Registered: Jan 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0

me too faceing the same problem. i need to get into the gnome environment. i fallowed ur first two steps f1 and f7 i went to command promt and strucked there. if you have any idea of getting into gnome envi from $. plz tell me.


Old 01-05-2007, 02:13 PM   #5
Registered: Jun 2006
Location: morocco
Posts: 195

Original Poster
Rep: Reputation: 30
hi again

i still have the pblm.i updated my mandrake but i still have the pblm. i think i have to reinstall mandrake afresh


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE envirement not running adilturbo Mandriva 2 10-06-2006 08:46 PM
Running programs ON the desktop valdiorn Linux - Desktop 3 09-26-2006 10:31 AM
Running GUI programs in background problem thethinker Linux - General 4 08-07-2006 12:45 AM
locale is en_US.UTF-8, but gnome turns out to chinese envirement donkey301 Debian 1 03-02-2005 11:50 AM
running remote gui programs w/ X steyr Slackware 7 01-11-2004 08:11 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:16 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration