LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-09-2005, 05:24 PM   #1
malith
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Suse Linux 9.1 Personal
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Angry Fedora Core 4 - Install Exited Abnormally


Well, thats what I get everytime I try to install Fedora Core 4. I just spent hours downloading, check summed it, everything is fine. I ran the check media in the installer just to be sure, it says "pass".

I get into the part where it says, starting anaconda (my favorite installer) installer, then it says install exited abnormally. I don't get why it does this. And I can't take a screenshot either.

Does anyone know what this is caused by, or how to fix it? Please help!
 
Old 07-10-2005, 01:27 AM   #2
RHELAS
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: ottawa
Distribution: FC4,FC3,Suse linux,slackware,rhelas 4,redhat 9
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry

yeah i have the same problem,i have a m266 asrock mobo,with a celeron 2.5ghz.
i have tried everything except rip out the mobo.

anyways to make along stort short i had it on my 40GB drive,it would freez,my mouse wouldn"t work,and i would loose my internet connection for no reason.

so i tried to put it on my 10GB,no go.

i checked my ram,thats fine,my video card is fine,my power supply is fine,my cdrom drive is fine,my iso images are fine,im stumped by this one,any feedback folks.
 
Old 07-10-2005, 01:42 AM   #3
divorce3
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
I suggest windows. for YOU
 
Old 07-10-2005, 01:49 AM   #4
RHELAS
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: ottawa
Distribution: FC4,FC3,Suse linux,slackware,rhelas 4,redhat 9
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
move on divorce 3
 
Old 07-10-2005, 03:43 AM   #5
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,174
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428
divorce 3 - do not post drunk on this board ever again.
 
Old 07-10-2005, 03:44 AM   #6
Michael Johnson
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Wagga Wagga, Australia
Posts: 262

Rep: Reputation: 30
Have you any unnessesary devices connected. It is more than likely a piece of hardware causing the problem. Disconnect every piece of hardware you can and try again.
 
Old 07-10-2005, 04:43 AM   #7
pdemaers
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Belgium
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Same issue - videocard seems the problem

Hi,

i am having the same problem trying to install FC4 on my old IBM300GL desktop. All CD's passed the check, but when i try to install i get the message 'install exited abnormally'. In my case it gives some feedback regarding the video card which is a 'S3 Trio 3D'.

I have tried installing in text mode but it gives same problem. Any thoughts ... i dont want to change videocards or something like that ... it is old box and I dont want to spend any money on it. By the way FC3 installed and runs fine.

Regards,

Patrick
 
Old 07-10-2005, 05:05 AM   #8
malith
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Suse Linux 9.1 Personal
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
What I did to fix it, somewhat, was go to my BIOS, and look at the setting "OS/2 > 64MB", which is apparently for PC's running OS/2 with more then 64mb of RAM. So I turned it on. Setup got into graphical mode, I setup partitions and all, got to installing the packages, and it said could not transfer the install image to the hard drive, and told me that the hard drive might be full. I don't know how it could be full if I formatted the entire thing and made just one Linux partition. Now I'm stuck with Windows yet again.
 
Old 07-10-2005, 05:06 PM   #9
snecklifter
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: UK/West Yorkshire/Huddersfield
Distribution: Fedora 7
Posts: 982

Rep: Reputation: 30
If FC3 has worked in the past how about installing that and then doing a dist upgrade?
 
Old 07-11-2005, 02:27 AM   #10
pdemaers
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Belgium
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Hi,

i cant really try an upgrade as the anaconda installer does not even get me to the point where i can choose. it hangs almost immediately. I wrote down some more info regarding the error i get:

return video_carddblookup(sefl.carddata["name"]
file "/usr'lib'python2.4/site-packages/rhpl/videocard.py" line 34 in videocarddblookup
card=video_cardlist[thecard]
key error: 's3 trio3d\ns3 trio 64 3d"
install exited abnormally
sending termination signals
... some unmounting stuff...
you may safely reboot your system


any ideas ... i looked for the bios os2 stuff mentioned by malith but i cant find it anywhere in my bios.

thanks,

Patrick
 
Old 07-11-2005, 02:39 AM   #11
Michael Johnson
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Wagga Wagga, Australia
Posts: 262

Rep: Reputation: 30
It's crashing out on your video card. It seems to be a S3 trio card. If it's another type of card then it is not identifying your card correctly. What I would try is giving the card a wriggle and make sure it is seated properly. If it's an on board card then give your memory a wriggle to make sure it is seated fully. It just might be something not properly seated and upsetting the discovery process.
 
Old 07-11-2005, 02:47 AM   #12
pdemaers
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Belgium
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Hi,

thanks for the suggestion, but it is unlikely that is is the cause, as both FC3 boot up and work perfectly well on that same PC. I have installed and run FC1, FC2 and FC3 run on that box without any problems. This FC4 install is the first issue i have ever had.

Thanks,

Patrick
 
Old 07-11-2005, 03:34 AM   #13
Michael Johnson
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Wagga Wagga, Australia
Posts: 262

Rep: Reputation: 30
The problem is the video card. The anaconda installer must be having a problem identifying it.
 
Old 07-12-2005, 07:42 AM   #14
noqnoq
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
see fedora bugzilla entry

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla....cgi?id=157972
 
Old 07-15-2005, 03:02 AM   #15
pdemaers
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Belgium
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Thanks for the great tip noqnoq, that certainly shed some light on the issue. However, when I follow the tips posted there (adding option pci=off) it still does not work (I will post this reply there also) as the install procedure hangs after a whole bunch of similar messages the last one being:

[<c01012b1>] kernel_thread_helper+0x5/0x14

any tips are very welcome as i really need to have this FC4 install properly.

thanks,

patrick
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fedora:install exited abnormally Ukin Fedora - Installation 18 12-04-2004 01:53 PM
Fedora Core 2..."install exited abnormally" waresd Fedora - Installation 1 05-22-2004 08:26 AM
install exited abnormally mooktank Fedora - Installation 2 03-22-2004 07:10 AM
install exited abnormally txboozer Linux - Newbie 3 11-04-2003 10:56 PM
redhat 8.0 install exited abnormally PAB Linux - Newbie 1 10-02-2003 09:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration