LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-24-2009, 03:03 PM   #1
ssaha
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Kolkata,India
Distribution: Fedora 8,Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04, 9.10
Posts: 108

Rep: Reputation: 18
some sites not opening


I am using Ubuntu 9.04 with BSNL broadband connection with no problems except that I noticed two websites namely www.meebo.com and www.webs.com are not opening from my ubuntu..
however, they are opening from my windows..so i can well assume that there is no problem with the website or my connection...other sites are also opening normally..
can anyone help me solve my problem??
 
Old 08-24-2009, 03:21 PM   #2
Uncle_Theodore
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Charleston WV, USA
Distribution: Slackware 12.2, Arch Linux Amd64
Posts: 896

Rep: Reputation: 71
I can open both of the sites you mentioned just fine. You need to be more specific though. What browser do you use? What error message, if any, are you getting when trying to open these sites?
 
Old 08-24-2009, 04:34 PM   #3
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,584

Rep: Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643
well www.meebo.com REQUIRES "Java Script "to be enabled to login Firefox's javascript- blocking and No-Script will cause that site not to work right.

www.webs.com looks like it is working just fine

i am using firefox 3.5.2
 
Old 08-24-2009, 10:46 PM   #4
ssaha
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Kolkata,India
Distribution: Fedora 8,Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04, 9.10
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 18
I am using browser Mozilla Firefox 3.0.8..My java script is enabled..if i ping them, i do not get any response either....
help me out...
 
Old 08-24-2009, 10:48 PM   #5
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,584

Rep: Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643Reputation: 2643
ssaha do you have java installed ?
 
Old 08-24-2009, 10:48 PM   #6
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Are you trying to connect from your home, or from work/school?
Are you behind a firewall, proxy...
Do you use the same DNS servers in both systems?

Last edited by repo; 08-24-2009 at 10:54 PM.
 
Old 08-25-2009, 12:58 AM   #7
ssaha
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Kolkata,India
Distribution: Fedora 8,Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04, 9.10
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 18
@John VV-Yes, i have java(jdk,jre,jvm,java-plugin) installed in my machine...
@repo-it's my home computer
Quote:
Do you use the same DNS servers in both systems?
how to check that??
I don't think it's a problem of the browser as those sites are not giving ping results also...i think it's a problem of the network configuration of my system...i may be wrong also...

Last edited by ssaha; 08-25-2009 at 01:15 AM.
 
Old 08-25-2009, 06:52 AM   #8
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Quote:
how to check that??
In linux
Code:
cat /etc/resolv.conf
In windows
networksettings.

However, you can try to use open dns
Code:
208.67.222.222 
208.67.220.220
Quote:
I don't think it's a problem of the browser as those sites are not giving ping results also
The sites ar blocking ping requests
I can't ping them.
Quote:
i think it's a problem of the network configuration of my system
The only reason I can see
firewall => To disable the firewall
Code:
sudo iptables -F
proxy => Change the settings in the browser.
Do you use a hosts file to block unwanted sites?
Did you tried to use another browser?
What happens if you put
204.2.183.15
in the address bar of the browser?

Last edited by repo; 08-25-2009 at 06:56 AM.
 
Old 08-25-2009, 09:25 AM   #9
ssaha
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Kolkata,India
Distribution: Fedora 8,Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04, 9.10
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 18
I tried disabling the firewalls...but to no result..
the ip address you have given is the ip of www.webs.com...same result as typing the web address...
now the most weird thing happened..
i disconnected from the net....configured my bsnl broadband by issuing the command
Code:
sudo pppoeconf
and then connected to the net...now the sites are opening absolutely fine with no problems...i can't find a single hint to this...at that very moment i disconnected and connected via the network manager(nm-applet)...again the same problem comes back..
can u throw any light on the matter??
 
Old 08-26-2009, 11:09 AM   #10
ssaha
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Kolkata,India
Distribution: Fedora 8,Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04, 9.10
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 18
@repo->reply...
 
Old 08-26-2009, 11:17 AM   #11
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
I don't see a reason for this.
You could try to use wicd instead of network manager.

http://wicd.sourceforge.net/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid to block all the sites except 1 or 2 sites winxandlinx Linux - Networking 8 10-27-2010 03:53 AM
squid 2.6 not blocking sites even i entered ACL to block sites mohantorvalds Linux - Server 1 01-08-2009 05:17 AM
2+ sites, 1 ip...is this possible? eagletalontim Linux - Newbie 13 02-15-2007 01:08 PM
Client cannot open few https://.. sites i.e. secure sites rajeshghy Linux - General 1 11-02-2006 07:30 AM
Sites sandman545 Linux - Newbie 3 05-26-2005 12:04 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 02:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration