LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2006, 08:50 AM   #1
steve1401
Member
 
Registered: May 2003
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 73

Rep: Reputation: 15
centrino duo - using the 686 smp kernel kills the sound


Hi

I have installed Dapper on a Dell i9400 laptop. It has the centrin duo processor so I installed (via the official apt repos) the 686 smp kernel.

My problem now, is that it has killed the sound for the machine - it works fine if I boot into the 386 single proc kernel.

Any ideas? I realise that the Dapper is testing, but I think it is more to do with the kernel build. Should I report this as a bug do you think??

Cheers
Steve
 
Old 04-08-2006, 03:34 PM   #2
halo14
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Surprise, AZ
Distribution: Debian | CentOS | Arch
Posts: 1,103

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally Posted by steve1401
Hi

I have installed Dapper on a Dell i9400 laptop. It has the centrin duo processor so I installed (via the official apt repos) the 686 smp kernel.

My problem now, is that it has killed the sound for the machine - it works fine if I boot into the 386 single proc kernel.

Any ideas? I realise that the Dapper is testing, but I think it is more to do with the kernel build. Should I report this as a bug do you think??

Cheers
Steve
Probably because it would have different kernel headers??

redo also... you may need to remove and rteinstall alsa, but I would just try to run 'sudo alsaconf'... if it detects the soundcard module, then your good, just add it and adjust your volume levels.. good luck.
 
Old 04-10-2006, 06:56 AM   #3
steve1401
Member
 
Registered: May 2003
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Cheers for that, but I just did an apt update, which included the kernel / kernel header, and the sound is now working once more. My guess is it was a know bug - I am running Dapper after all :-)

Cheers
Steve
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trying to install kernel-image-2.4-686-smp Cataract Debian 4 04-01-2006 02:37 PM
Debian Kernel 2.6 686 SMP alorents Linux - Software 4 02-17-2006 08:26 PM
2.6....686-smp problem with shpchp sockknitter Debian 2 08-14-2005 06:19 PM
Questions about upgrade from bf24 to 2.4.18-1-686-smp kernel ExCIA Debian 10 05-06-2005 05:37 PM
what is intel-686-smp? nadroj Linux - Hardware 6 01-24-2005 10:56 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu

All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration