LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-23-2004, 09:40 PM   #1
Quiber
Member
 
Registered: May 2004
Location: Mississauga, Ont
Distribution: SuSE
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Mouse cannot be found...can't load X


I got through the slack install ok...even the xf86config...but when I startup x...I get kicked out with an error saying /dev/mouse not found.

Now...I have a logitech cordless MX 700 (USB) so I chose USB in the slackware config...then Auto in the xf86config right....but no luck

Now I haven't tried it but the mouse is plugged into a USB hub, but I don't think that should make much of a difference

Anyone help? I havent seen the GUI ONCE!!! lol

Just...can't....get...in!!!!

----------------------------

Quiber
 
Old 05-23-2004, 10:20 PM   #2
ToniT
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Zurich, Switzerland
Distribution: Debian/unstable
Posts: 1,357

Rep: Reputation: 47
For usb mouse, the device is called /dev/input/mice
and you need usb-modules enabled, that is:
usbcore
usb-uhci or usb-ohci (depending on your chipset; you can try both)
hid (acronym from human interface device)
and mousedev
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mouse doesnt load on bootup mysterhee Linux - Newbie 3 10-30-2005 06:06 PM
unable to load mouse Cam.Thompson Slackware - Installation 6 08-17-2005 11:39 PM
mouse problem / fluxbox doesn't load marlor Slackware 6 06-19-2004 05:07 AM
Alsa Service Won't Load--No Card Found mooreted Linux - Hardware 3 04-23-2004 04:12 PM
failed to load image switchdesk.png file not found..?? Brutal Linux - General 2 09-03-2003 06:27 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 12:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration