LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-22-2008, 02:15 PM   #1
alias59
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
IP config problem on laptop wifi port (ip2100) - Debian Etch/KDE


I have an old Sony laptop with built in eth and wifi ports. I am connecting to a home network via dlink router and comcast. The hardwire port works fine for SMB and IP. The wireless port is apparently misconfigured as I cannot get an IP connection thru it - but I do have a good signal according to kwireless monitor. Output from route, ipconfig, iwconfig are below. I am using Debian Etch w/KDE.
Any advice appreciated... Thanks.
Code:
ksony:~# route
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
localnet        *               255.255.255.0   U     0      0        0 eth2
localnet        *               255.255.255.0   U     0      0        0 eth1
default         192.168.0.1     0.0.0.0         UG    0      0        0 eth1
default         192.168.0.1     0.0.0.0         UG    0      0        0 eth2
ksony:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.
eth1      no wireless extensions.
eth0      no wireless extensions.
eth2      IEEE 802.11b  ESSID:"DIR-625"  Nickname:"ipw2100"
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: 00:1B:11:4B:8F:B3
          Bit Rate=11 Mb/s   Tx-Power:16 dBm
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=99/100  Signal level=-35 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:2
sit0      no wireless extensions.
ksony:~# ifconfig
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 08:00:46:BF:DB:C5
          inet addr:192.168.0.99  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::a00:46ff:febf:dbc5/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:68 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:41 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:6278 (6.1 KiB)  TX bytes:3730 (3.6 KiB)
eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:23:8E:A6:35
          inet addr:192.168.0.92  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::204:23ff:fe8e:a635/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:624 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:443 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000

          RX bytes:554182 (541.1 KiB)  TX bytes:65039 (63.5 KiB)
          Interrupt:9 Base address:0xc000 Memory:d0201000-d0201fff
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:38 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:38 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:2636 (2.5 KiB)  TX bytes:2636 (2.5 KiB)
ksony:~#

Last edited by alias59; 08-22-2008 at 02:16 PM. Reason: typo
 
Old 08-22-2008, 02:22 PM   #2
keratos
Member
 
Registered: May 2007
Location: London, UK.
Distribution: Major:FC8. Others:Debian;Zenwalk; Arch; Slack; RHEL.
Posts: 544

Rep: Reputation: 30
that particular output looks fine to me,

can you ping your router (192.168.0.1) ?

is the SSID and channel set correctly (using the network config tool from the system menu?)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to compile kde 3.4.2 on Etch. Problem: kde-config program not found Yury Debian 4 03-30-2010 04:32 PM
debian etch wifi problems ptosiani Linux - Wireless Networking 1 06-14-2007 08:51 AM
Debian etch - PS2 mouse port problem kehkok Linux - Laptop and Netbook 1 05-24-2007 06:55 AM
Compaq V5305WM Laptop, Debian Etch, can't connect to wifi bubazoo Linux - Wireless Networking 3 04-19-2007 07:33 PM
Wifi-Radar and Debian Etch noxious Debian 4 02-19-2006 08:22 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking

All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration