LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2008, 10:33 AM   #1
sureka
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
yum install not working and giving errors .....kindly find a way out


hello guys !!1
here is something for u !!!
i installed fedora 8 on my laptop a few days ago. so while installing a media player vlc through yum command it gives the following errors :::kindly check out the errors..


[root@localhost sureka]# yum install vlc
http://rpm.livna.org/fedora/8/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
http://livna.cat.pdx.edu/fedora/8/i3...ta/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux...ta/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
http://ftp-stud.fht-esslingen.de/pub...ta/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
http://mirror.atrpms.net/livna/fedor...ta/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
ftp://mirrors.tummy.com/pub/rpm.livn...ta/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: livna. Please verify its path and try again




i tried to install manually vlc by the source code but it says that it requires some other packages to carry on...
so kindly help me a way out...
thanx in advance
 
Old 06-29-2008, 11:52 AM   #2
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
It seems like there is a problem with the livna mirror. I would wait a few hours and try again. Post back if you continue having problems.
 
Old 06-29-2008, 12:19 PM   #3
rjlee
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 1,991

Rep: Reputation: 76
Looking at your error messages, you seem to be having problems resolving the domain-names of individual repositories.

You might want to look at your DNS setup. Can you connect to websites, such as www.google.com, by name on that machine?

A quick fix could be to add the following lines to the /etc/hosts file on that machine; that will bypass DNS. You will want to remove these lines when you're done using yum, because they will break if the repository changes its IP address at any point:

Code:
rpm.livna.org 193.28.235.40
livna.cat.pdx.edu 131.252.208.96
wftp.tu-chemnitz.de 134.109.132.16
ftp-stud.fht-esslingen.de 129.143.116.10
Hope that helps,

—Robert J Lee
 
Old 06-29-2008, 12:26 PM   #4
tungvs
Member
 
Registered: May 2008
Distribution: Centos; Ubuntu; Fedora
Posts: 98

Rep: Reputation: 15
The repositories could be no longer use (the URLS). You should go to the fedora website and check for new repos.
 
Old 06-30-2008, 12:17 AM   #5
sureka
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile I already tried after a few hours but didnt help

Thanx but if u can find a different solution to it ....It would greatly help my cause..

Thanks
sureka
 
Old 06-30-2008, 12:23 AM   #6
sureka
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks rjlee for ur concern

All the websites are opening on my system.....
there is no problem as though..
but even after putting the lines u asked for the terminal is displaying the same error messages....

Kindly look for a different solution..

sureka
 
Old 06-30-2008, 01:01 AM   #7
lazlow
Senior Member
 
Registered: Jan 2006
Posts: 4,363

Rep: Reputation: 172Reputation: 172
Each of the links you posted has a : at the end. IF that is the way it is in your livna.repo file, that is probably what is causing the issue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yum update giving problems to install mplayer jaycee4u Linux - Newbie 2 02-18-2008 10:09 PM
YUM install errors behind proxy server, Fedora 7 alisendme Linux - Newbie 1 06-20-2007 05:57 PM
YUM/RPM commands giving errors MontyPY Linux - Software 1 03-04-2005 09:10 AM
javac not working (LauroMoura kindly see) nedian123 Programming 2 12-19-2004 12:18 AM
Yum Errors in parsing, whats wrong here (yum.conf pasted) thejokker Linux - Newbie 1 06-15-2004 03:28 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration