LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-09-2014, 08:34 PM   #1
bluekill14
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 20

Rep: Reputation: 2
Startup problem of an Application after backup and restore activity


Background:

A full backup and restore activity was done to a single server with (app/db) combination. Application server software is Fujitsu Interstage. DB server software is Fujitsu Systemwalker. A full backup was made using Symantec Netbackup server and another full backup was made using tar utility to tape. All files under / was deleted. In restoration, OS files and directories was restored using tar from tape and app/db files and directories was restored using netbackup.

Problem:

OS successfully booted and Fujitsu Interstage started normally but Fujitsu Systemwalker startup is incomplete. Not all of its services executed normally. It throws error messages that it cannot find its binaries. I tried checking the existence of the said binaries and its libraries and they all exist.

What we have done so far (still failed):

1. Restore all from Tape
2. Restore all from Netbackup
3. Rebooted several times
4. No result in running lsof in querying binary names

Questions:

Is there any commands to use to find clues?
Is there any files and directories that needs to be cleared or deleted?

Other option:

Worst case is we will reinstall Systemwalker but we don't like doing this as configuration is complicated and we need to prove to the client that we can fully restore the server using either netbackup or tar.
 
Old 08-09-2014, 10:06 PM   #2
jlinkels
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Bonaire, Leeuwarden
Distribution: Debian /Jessie/Stretch/Sid, Linux Mint DE
Posts: 5,195

Rep: Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043Reputation: 1043
Are you saying you backed up a live database and after restoring the DB the application is not happy with the restored database files?

Even I don't know systemwalker it does not surprise me. Unless special measures are taken DB don't just start after the binaries are restored.

Either you back the DB files when the application is stopped, or you use a special database dump application to create DB backup in a controlled manner.

jlinkels
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Excessive IO activity by mount.ntfs-3g on startup zrogee Linux - General 8 11-18-2013 07:54 AM
LXer: Monitoring User/Application Activity with psacct LXer Syndicated Linux News 0 06-20-2011 09:51 AM
System Backup/Restore script or application stascrash Linux - Newbie 2 02-02-2010 12:47 PM
application startup problem tuxrules Linux - Newbie 10 10-10-2004 01:19 AM
Problem with backup and restore? tradewind Linux - Enterprise 8 07-13-2004 06:24 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration