LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-04-2004, 11:13 PM   #1
debchatterjee
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Redhat booting problems


I had a redhat 9.0 system that was working just fine. One day when I started it , the screen just hanged midway.

It showed that the linux boot image was loaded, then came to the point where it said "system starting , press I for an interactive setup". After this it started some of the services, the last being "configuring kernel setup [OK]". The system hanged at this point.

I have reinstalled the OS, changed the hard drive but the problem still persists.

Any ideas about solving this problem?
 
Old 03-04-2004, 11:52 PM   #2
aeolus
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Please give more details about your problem,such as where is redhat installed,/dev/hda1 or /dev/hdb1....
if you have dual boot?
.....
 
Old 03-05-2004, 12:07 AM   #3
rootboy
Member
 
Registered: Oct 2001
Distribution: Mint 15
Posts: 770

Rep: Reputation: 51
Anything hooked to your USB ports? That can hang you up.

Try booting into your installed system using Redhats installation disk. Does that work?

Otherwise, give us some details as to which partition you have linux installed. and your grub and/or lilo configurations.


John
 
Old 03-05-2004, 06:46 AM   #4
debchatterjee
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi

It seems it would be something to do with the hardware or maybe the clock.

After trying several times, it has now come to where they show the login screen (I am in text mode). It was getting stuck where they check the clock, there it shows an error right now.

Now there is a problem with the login, if I type the correct ID and password(as root, which is the only user) , I just get the login screen back again. An incorrect login is being rejected.

As for the installation, it is dual boot, linux is on extended dos partition. The root is in /dev/hda7(ext3 ), swap on /dev/hda6
I am using grub as the loader.
Windows is on /dev/hda1 (primary dos fat32)and a different version of windows on /dev/hda5(extended dos fat32).
When I partitioned it seems it is taking /dev/hda5 as the second partition and then /dev/hda6 onwards.
I am a newbie when it comes to hardware.




Could you tell me
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems booting redhat 7.0 paul62 Red Hat 1 04-17-2004 11:55 PM
Problems booting RedHat 9.0 ericthyred Linux - Software 5 04-04-2004 11:24 AM
Booting redhat 9.0 problems enra960 Linux - Software 4 09-25-2003 02:54 PM
Booting Problems in redhat and mandrake balanagireddy Linux - General 1 09-05-2003 10:50 AM
problems booting Redhat 9 WiccanJester Linux - Newbie 2 08-18-2003 01:30 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration