Review your favorite Linux distribution.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.


  Search this Thread
Old 11-16-2006, 09:36 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Feb 2004
Posts: 13

Rep: Reputation: 1
Problems installing VMWare Server on CentOS 4.3 64bit

I am trying to install VMWare Server using CentOS 4.3 64-bit as the host operating system.

I get the following error when trying run the installation script for VMWare:
PHP Code:
The correct version of one or more libraries needed to run VMware Server may be
.  This is the output of ldd /usr/bin/vmware: =>  (0xffffe000) => /lib/tls/ (0x00ac3000) => /lib/ (0x00abd000) => /lib/tls/ (0x00b30000) => not found
.so.6 => not found
.so.6 => not found
.so.6 => not found
.so.6 => not found
.so.6 => not found
.so.1 => not found
.so.1 => /usr/lib/ (0xf7fdc000) => /lib/tls/ (0x00990000)
lib/ (0x00977000
The hardware is an HP a1610n AMD Athlon 64 X2 Dual Core. My assumption is that perhaps being a 64 bit operating system may be the problem...

Any ideas? If anyone else has had any luck with any other 64-bit variants of Linux then I would be glad to hear about that as well.
Old 11-17-2006, 01:59 PM   #2
LQ Guru
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 245Reputation: 245Reputation: 245
Looks like your missing a lot of libraries, particular X libraries. Are these even installed?
Old 11-17-2006, 02:04 PM   #3
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977
what are we suposed to tell you when you've told us yourself that those libraries aren't found??
Old 11-27-2006, 05:21 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Feb 2004
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 1
The problem was, as expected, that the 32-bit libraries were not installed and VMWare was compiled as a 32-bit application.

To aid others that might encounter the same problem, here is the command to install the appropriate 32-bit libraries:

yum install xorg-X11-libs.i386


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing apache 2.0.59 on centos server blong4life Linux - Newbie 1 10-02-2006 04:12 PM
Cannot load DSO (32bit) in 64bit CentOS jasperphang Linux - Newbie 4 07-27-2006 04:56 AM
Problems installing VMWare server in Mepis depam Linux - Software 2 03-22-2006 05:56 AM
installing Intel Server Manager on CentOS 4.2 x86_64 istvank Linux - Hardware 0 02-25-2006 06:25 AM
Centos and Vmware bstancil Linux - Software 2 12-21-2005 07:18 PM > Forums > Linux Forums > Linux - Server

All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration