LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-10-2014, 08:11 AM   #1
jaljolie
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2014
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy apache server slow(stops responding)


every 2-3 days i need to restart the server in able to get it work.
but after 1 day without restarting the server this what i get in the apache server status
Server uptime: 4 hours 33 minutes 18 seconds
Total accesses: 52109 - Total Traffic: 1.1 MB
CPU Usage: u662.2 s24.07 cu.1 cs0 - 4.19% CPU load
3.18 requests/sec - 70 B/second - 22 B/request
18 requests currently being processed, 32 idle workers

RW_RRR_RRR__RRRKRRR____RR.......................................
_______K_________________.......................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................

Scoreboard Key:
"_" Waiting for Connection, "S" Starting up, "R" Reading Request,
"W" Sending Reply, "K" Keepalive (read), "D" DNS Lookup,
"C" Closing connection, "L" Logging, "G" Gracefully finishing,
"I" Idle cleanup of worker, "." Open slot with no current process

Srv PID Acc M CPU SS Req Conn Child Slot Client VHost Request
0-0 6523 0/1016/1016 R 341.71 435 49 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 1/1077/1077 W 351.63 0 0 2.8 0.02 0.02 212.235.47.181 someserver.com GET /server-status HTTP/1.1
0-0 6523 0/1072/1072 _ 351.47 5 48 0.0 0.02 0.02 178.2.97.84 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013091724&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1024/1024 R 342.21 417 47 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/990/990 R 334.84 750 46 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1000/1000 R 335.30 727 44 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1080/1080 _ 351.61 2 46 0.0 0.05 0.05 85.181.195.20 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013210495&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1046/1046 R 347.53 177 48 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1065/1065 R 350.45 43 48 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1063/1063 R 349.72 74 46 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1080/1080 _ 351.52 4 48 0.0 0.02 0.02 188.176.252.106 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013091034&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1073/1073 _ 351.63 1 46 0.0 0.02 0.02 83.50.192.228 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013092234&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/998/998 R 336.05 697 45 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1025/1025 R 341.77 433 47 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1055/1055 R 347.99 158 47 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 1/1070/1070 K 351.64 0 1 0.0 0.02 0.02 77.182.141.98 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade?sn=MC02000131210476&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1007/1007 R 339.07 550 48 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/992/992 R 335.60 718 48 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1016/1016 R 340.70 473 76 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/1073/1073 _ 351.58 2 47 0.0 0.02 0.02 92.204.9.111 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013091624&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1071/1071 _ 351.55 4 46 0.0 0.02 0.02 85.26.72.126 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013129076&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1072/1072 _ 351.50 5 47 0.0 0.02 0.02 46.223.59.107 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013127151&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1073/1073 _ 351.44 7 49 0.0 0.02 0.02 80.236.200.26 ip-10-244-205-235.ec2.internal GET /peerglobal/api/upgrade/?sn=MC0200013129185&android=4.0.4&v
0-0 6523 0/1011/1011 R 341.08 458 46 0.0 0.02 0.02 ? ? ..reading..
0-0 6523 0/995/995 R 336.51 677 52 0.0 0.02 0.02 ? ?



so i notice that i have some "R"'s that is stocked in my request's and when i see what these requests i see "?"
can any one help please why these requests stocked on my G
 
Old 08-10-2014, 10:32 AM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 19,317

Rep: Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470
Quote:
Originally Posted by jaljolie View Post
every 2-3 days i need to restart the server in able to get it work. but after 1 day without restarting the server this what i get in the apache server status

so i notice that i have some "R"'s that is stocked in my request's and when i see what these requests i see "?" can any one help please why these requests stocked on my G
Not much we can help you with, since you don't provide any useful details. You don't say what version/distro of Linux, what kind of hardware it's running on, what kind of network environment, version of Apache, or tell us ANYTHING about what web sites/applications/databases are running. We can't even begin to guess.

Also, is this a new problem? Existing? New server? Anything been upgraded??
 
Old 08-10-2014, 10:40 AM   #3
jaljolie
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2014
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
replay

Am using django 1.2 and the database is postgres 8.4 and ubuntu 10 ltz
I have my server on amazon 2gb ram and i have 1 gb free most of the time dual core pc
The strange thing that these request that it says "reading" they stay this way untill i do restart to apache 2
 
Old 08-10-2014, 05:51 PM   #4
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 19,317

Rep: Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470
Quote:
Originally Posted by jaljolie View Post
Am using django 1.2 and the database is postgres 8.4 and ubuntu 10 ltz
I have my server on amazon 2gb ram and i have 1 gb free most of the time dual core pc
Ok, but you still haven't said what you're hosting, how many users, etc. 2GB of RAM is a little bit light, but ok. And to address other issues, Ubuntu 10 LTS SERVER is VERY old, insecure, and goes end-of-life in 8 months. The latest Postgresql is 9.3.x, and Django is 1.6x. You are VERY behind, and it's not surprising you're having problems.
Quote:
The strange thing that these request that it says "reading" they stay this way untill i do restart to apache 2
Nothing 'strange' about it...there is a reason, but again, you haven't provided any of the information that we need to be able to help you. You were asked numerous questions in the first reply, but haven't addressed most of them.

What does it say in your Apache logs? System logs? And if Amazon is hosting that server (???), have you contacted THEM for help?
 
Old 08-11-2014, 04:18 AM   #5
jaljolie
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2014
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
replay

but the my problem is with apache because when i log into the server and see the top i see nothing running the cpu is very low and the ram 1gb free and the server response is fast it stay like that untill all my "G" is full of request then the server stops to respond and the cpu very low i was thinking to my max request now is 150 if i have only 10 free the server resonse is very fast but when they all filled up then it stops responding because all the 150 are full whith requests that they are not there
 
Old 08-11-2014, 08:21 AM   #6
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 19,317

Rep: Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470Reputation: 4470
Quote:
Originally Posted by jaljolie View Post
but the my problem is with apache because when i log into the server and see the top i see nothing running the cpu is very low and the ram 1gb free and the server response is fast it stay like that untill all my "G" is full of request then the server stops to respond and the cpu very low i was thinking to my max request now is 150 if i have only 10 free the server resonse is very fast but when they all filled up then it stops responding because all the 150 are full whith requests that they are not there
We understand what you're saying....but unless you provide actual details/messages/logs/hints, there is NOTHING WE CAN TELL YOU. Restating the problem tells us nothing new. If you don't provide more details to let us help you, and read/understand/follow what you've been told so far, there isn't much point in posting.

Have you read and understood what's been told to you this far? Have you done/tried ANY of it?
 
Old 08-11-2014, 10:54 AM   #7
linuxfreakz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2014
Location: Karachi
Distribution: Ubuntu
Posts: 10

Rep: Reputation: Disabled
apache server slow(stops responding

Hi,

please provide the server error log, so we can understand your server issue, it would be better if you please tweak your web server for handling more traffic.

Please also copy your server iostat when your server come up with issue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
server stops responding samhill5215 Linux - Server 3 06-23-2013 10:47 AM
Apache stops responding to HTTP requests every few days GrdLock Linux - Server 3 12-29-2010 06:47 PM
Server stops responding broadcast Linux - Newbie 1 09-02-2006 10:30 AM
Server stops responding, ssh, etc.. ddelao Linux - Software 0 09-04-2005 10:50 AM
Apache stops responding after several hours. seedsca Linux - Networking 6 03-29-2004 04:18 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server

All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration