LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-15-2004, 12:48 PM   #1
Strom_Boli
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Hartford, CT
Distribution: Gentoo
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
How long does "emerge system" take?


Hello everyone. I've got a noob question. I'm in the process of installing gentoo (stage 2) on a pentium 2 processor using DSL. I'm at the point where I started "emerge system" last night at 10:00PM and as of 10:00AM this morning it was still running. Is this normal?
 
Old 10-15-2004, 12:52 PM   #2
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
I'm at the same step as you are. Did calculating dependencies take forever for you too? I was wondering if it locked or was just taking a long time.
 
Old 10-15-2004, 12:59 PM   #3
Strom_Boli
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Hartford, CT
Distribution: Gentoo
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Does calculating dependencies take place right before the emerge? If that's the case then from my very limited experience with Linux, I would say no, it didn't (about 10 minutes). As far as locking up goes, the emerge system is still scrolling along, which to me means it's still loading, right?
 
Old 10-15-2004, 01:22 PM   #4
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
Yes I read it takes a long time to do. Somewhere like 24 hours on a pretty fast one. But as long as it's still scrolling it's going fine for you.

About calculating the dependencies thanks for your answer I think something is wrong for me then.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost DHCP Lease when putting computer in "Standby" mode for a "long" time pnellesen Linux - Networking 1 01-07-2005 12:44 AM
Gentoo problem with mirrors when running "emerge system" Snerkel Linux - Distributions 2 10-18-2004 02:46 PM
"User" & "System" CPU load difference JJX Linux - General 3 06-06-2004 02:42 AM
"X-MS" cant open because "x-Multimedia System" cant access files at "smb&qu ponchy5 Linux - Networking 0 03-30-2004 12:18 AM
RH "null" beta system freezes right after printing "INIT" markus1982 Linux - Hardware 0 09-09-2002 04:31 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:14 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration