LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-20-2016, 07:20 PM   #1
andros976
Member
 
Registered: Dec 2016
Posts: 49

Rep: Reputation: Disabled
Changed distibution and video card and system too slow now !!!


hi all, im getting crazy cause i cant understand hw is possible.

Before i had a system with and old video card (nvidia 7300 GT), the distro installed was
slackware 14.1 with kernel 3.10.17 and everything was good accetable.

Now i have changed the video card with a newer one (nvidia 9800 GT), the distro installe is
slackware 14.2 with kernel 4.4.14 and i the Xserver mode is too too too slow.

I tried to disable nouveau video card driver and installed specific video card driver , directly dowloaded from nvidia site. but nothing has changed . Could someone tell me what is happened.

Thanks
 
Old 12-21-2016, 06:09 AM   #2
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware, Slarm64 & Android
Posts: 16,544

Rep: Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384Reputation: 2384
I did the forum search you could have done before posting, and came up with this
https://www.linuxquestions.org/quest...9/#post4635010

That link (From ~2012) indicates your 9800 was released originally in 2007. I'd be surprised if the blob from nvidia would do much for that. Try nouveau or other OSS drivers.
 
Old 12-21-2016, 07:09 AM   #3
jens
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Belgium
Distribution: Debian, Slackware, Fedora
Posts: 1,465

Rep: Reputation: 299Reputation: 299Reputation: 299
If you want the nvidia blob, you'll need to install their "Legacy Driver"
see: http://www.nvidia.com/object/IO_32667.html and http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3142

The 340.x series is the last to support your GeForce 9800 GT card (security and bug-fixes only, till the end of 2019).

Use either SlackBuilds.org (https://slackbuilds.org/result/?search=nvidia)

...or download from nvidia.

Download: (version 340.101)
32bit version:
http://www.nvidia.com/Download/drive...x/112997/en-us

64bit version:
http://www.nvidia.com/Download/drive...x/112998/en-us

The Legacy Driver will not auto-create the needed blacklist and Xorg configuration, do this manually:

*Blacklist nouveau:
Install xf86-video-nouveau-blacklist (http://ftp.slackware.com/pub/slackwa...eau-blacklist/)

or

Create a file called /etc/modprobe.d/nvidia-installer-disable-nouveau.conf including:

blacklist nouveau
options nouveau modeset=0


*Reboot (or manually stop your driver and stop/kill X/kdm)

*Install your nvidia driver
sh /path/to/NVIDIA-Linux-ARCH-VERSION.run

*Create your /etc/X11/xorg.conf file:
... just run nvidia-xconfig

https://docs.slackware.com/howtos:ha...aphics_drivers

Last edited by jens; 12-21-2016 at 09:04 AM.
 
Old 12-23-2016, 04:28 AM   #4
andros976
Member
 
Registered: Dec 2016
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks to all for the answer, you are help me to find the problem.
I have to say this, the simple way to install nvidia driver is to install the binary file NVIDIA 340.101.run .
This file is the newer one updated recently (2016.12.14)
I say this is the better mode cause that script does everything infact i verify that the driver is installed:

/etc/modprobe.d/nvidia-installer-disable-nouveau.conf
Code:
# generated by nvidia-installer
blacklist nouveau
options nouveau modeset=0
/etc/X11/Xorg.conf
Code:
Section "Device"
Identifier     "Device0"    
Driver         "nvidia"    
VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

/var/log/Xorg.0.log
Code:
[    87.546] 
X.Org X Server 1.18.3
Release Date: 2016-04-04
...
[    87.709] (II) LoadModule: "glx"
[    87.746] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    87.953] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    87.953] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    87.953] 	Module class: X.Org Server Extension
[    87.966] (II) NVIDIA GLX Module  340.101  Thu Dec  1 15:12:41 PST 2016
[    87.966] (II) LoadModule: "nvidia"
[    87.966] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    88.054] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    88.054] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    88.054] 	Module class: X.Org Video Driver
[    88.057] (II) NVIDIA dlloader X Driver  340.101  Thu Dec  1 14:50:13 PST 2016
[    88.057] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    88.058] (--) using VT number 7
...
[    88.100] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    88.100] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    88.100] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    88.100] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    88.101] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[    88.899] (II) NVIDIA(0): Display (HP w2448h (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D Vision
[    88.899] (II) NVIDIA(0):     stereo.
[    88.899] (II) NVIDIA(GPU-0): Found DRM driver nvidia-drm (20150116)
[    88.901] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 9800 GT (G92) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[    88.901] (--) NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
[    88.901] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.92.56.00.3c
[    88.901] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[    88.904] (--) NVIDIA(0): Valid display device(s) on GeForce 9800 GT at PCI:1:0:0
[    88.904] (--) NVIDIA(0):     CRT-0
[    88.904] (--) NVIDIA(0):     HP w2448h (CRT-1) (boot, connected)
[    88.904] (--) NVIDIA(0):     DFP-0
[    88.904] (--) NVIDIA(0):     DFP-1
[    88.904] (--) NVIDIA(GPU-0): CRT-0: 400.0 MHz maximum pixel clock
[    88.904] (--) NVIDIA(GPU-0): HP w2448h (CRT-1): 400.0 MHz maximum pixel clock
[    88.904] (--) NVIDIA(0): DFP-0: Internal TMDS
[    88.904] (--) NVIDIA(GPU-0): DFP-0: 330.0 MHz maximum pixel clock
[    88.904] (--) NVIDIA(0): DFP-1: Internal TMDS
[    88.904] (--) NVIDIA(GPU-0): DFP-1: 330.0 MHz maximum pixel clock
[    88.904] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[    88.904] (**) NVIDIA(0):     device HP w2448h (CRT-1) (Using EDID frequencies has been
[    88.904] (**) NVIDIA(0):     enabled on all display devices.)
[    88.907] (==) NVIDIA(0): 
[    88.907] (==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
[    88.907] (==) NVIDIA(0):     will be used as the requested mode.
[    88.907] (==) NVIDIA(0): 
[    88.907] (II) NVIDIA(0): Validated MetaModes:
[    88.907] (II) NVIDIA(0):     "CRT-1:nvidia-auto-select"
[    88.907] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1920 x 1200
[    88.973] (--) NVIDIA(0): DPI set to (93, 95); computed from "UseEdidDpi" X config
[    88.973] (--) NVIDIA(0):     option
[    88.974] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    88.974] (II) NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect memory access.
[    88.981] (II) NVIDIA(0): Setting mode "CRT-1:nvidia-auto-select"
[    89.092] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
[    89.092] (==) NVIDIA(0): Backing store enabled
[    89.092] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
[    89.094] (**) NVIDIA(0): DPMS enabled
[    89.094] (II) Loading sub module "dri2"
[    89.094] (II) LoadModule: "dri2"
[    89.094] (II) Module "dri2" already built-in
[    89.094] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
[    89.094] (II) NVIDIA(0): [DRI2]   VDPAU driver: nvidia
[    89.094] (--) RandR disabled
[    89.096] (II) Initializing extension GLX
[    89.096] (II) Indirect GLX disabled.(II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event2)
...
[    98.829] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (HP w2448h (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D Vision
[    98.830] (II) NVIDIA(GPU-0):     stereo.
[   102.132] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (HP w2448h (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D Vision
[   102.132] (II) NVIDIA(GPU-0):     stereo.
[   120.423] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (HP w2448h (CRT-1)) does not support NVIDIA 3D Vision
[   120.423] (II) NVIDIA(GPU-0):     stereo.
I have some doubt here

/var/log/syslog
Code:
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: RSDP 0x00000000000F7760 000014 (v00 Nvidia)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: RSDT 0x000000003FFF3040 000034 (v01 Nvidia AWRDACPI 42302E31 AWRD 00000000)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: FACP 0x000000003FFF30C0 000074 (v01 Nvidia AWRDACPI 42302E31 AWRD 00000000)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: DSDT 0x000000003FFF3180 006678 (v01 NVIDIA AWRDACPI 00001000 MSFT 0100000E)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: FACS 0x000000003FFF0000 000040
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: SRAT 0x000000003FFF9900 000090 (v01 AMD    HAMMER   00000001 AMD  00000001)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: MCFG 0x000000003FFF9A00 00003C (v01 Nvidia AWRDACPI 42302E31 AWRD 00000000)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: APIC 0x000000003FFF9840 00007C (v01 Nvidia AWRDACPI 42302E31 AWRD 00000000)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.000000] ACPI: BIOS IRQ0 override ignored.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.008533] ACPI: 1 ACPI AML tables successfully acquired and loaded
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.183433] ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, While evaluating Sleep State [\_S2_] (20150930/hwxface-580)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.230281] ACPI: PCI Interrupt Link [APCF] enabled at IRQ 23
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.292319] ACPI: PCI Interrupt Link [APCL] enabled at IRQ 22
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.302265] OCFS2 User DLM kernel interface loaded
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.340662] scsi: <fdomain> Detection failed (no card)
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.340726] qla2xxx [0000:00:00.0]-0005: : QLogic Fibre Channel HBA Driver: 8.07.00.26-k.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.340797] Emulex LightPulse Fibre Channel SCSI driver 11.0.0.0.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.340836] Copyright(c) 2004-2015 Emulex.  All rights reserved.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.344704] GDT-HA: Storage RAID Controller Driver. Version: 3.05
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.345880] 3ware Storage Controller device driver for Linux v1.26.02.003.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.347080] 3ware 9000 Storage Controller device driver for Linux v2.26.02.014.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.354946] ACPI: PCI Interrupt Link [APSI] enabled at IRQ 21
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.361685] ACPI: PCI Interrupt Link [APSJ] enabled at IRQ 20
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    0.660861] microcode: AMD CPU family 0xf not supported
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    4.159792] EXT4-fs (sda1): couldn't mount as ext3 due to feature incompatibilities
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    6.601579] ACPI: PCI Interrupt Link [APCJ] enabled at IRQ 23
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.005330] ACPI: PCI Interrupt Link [APCH] enabled at IRQ 22
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.343968] powernow_k8: [Firmware Bug]: No PSB or ACPI _PSS objects
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.345122] powernow_k8: Make sure that your BIOS is up to date and Cool'N'Quiet support is enabled in BIOS setup
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.699155] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.700380] Disabling lock debugging due to kernel taint
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.811382] ACPI: PCI Interrupt Link [APC3] enabled at IRQ 18
Dec 22 11:33:50 MyMediaCenter kernel: [    7.822541] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  340.101  Thu Dec  1 15:52:31 PST 2016
Dec 22 11:35:04 MyMediaCenter kernel: [   88.788684] NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console
Dec 22 11:35:04 MyMediaCenter kernel: [   88.788691] NVRM: on the primary VGA device. The NVIDIA Linux graphics driver
Dec 22 11:35:04 MyMediaCenter kernel: [   88.788694] NVRM: requires the use of a text-mode VGA console. Use of other console
Dec 22 11:35:04 MyMediaCenter kernel: [   88.788695] NVRM: drivers including, but not limited to, vesafb, may result in
Dec 22 11:35:04 MyMediaCenter kernel: [   88.788697] NVRM: corruption and stability problems, and is not supported.
Dec 22 11:35:05 MyMediaCenter console-kit-daemon[950]: WARNING: Failed to let cgmanager know that it can remove the cgroup when it's empty, the error was: invalid request 
Dec 22 11:35:18 MyMediaCenter org.kde.powerdevil.backlighthelper: QDBusConnection: system D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Dec 22 11:35:33 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] pid.c: Stale PID file, overwriting.
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] sink.c: Default and alternate sample rates are the same.
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] source.c: Default and alternate sample rates are the same.
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="1" card_name="alsa_card.1" namereg_fail=false tsched=yes fixed_latency_range=no ignore_dB=no deferred_volume=yes use_ucm=yes card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1259]: [pulseaudio] bluez5-util.c: GetManagedObjects() failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.bluez was not provided by any .service files
Dec 22 11:35:34 MyMediaCenter pulseaudio[1269]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
Dec 22 11:35:41 MyMediaCenter hp-systray: hp-systray[1275]: warning: hp-systray should not be run as root/superuser.
Dec 22 11:35:41 MyMediaCenter hp-systray: hp-systray[1275]: error: hp-systray cannot be run as root. Exiting.
I have some doubts in this file, but i think driver nvidia is installed.

But I have notice this When i start Xwindows (kde) everything is ok , i can see video, music, photo and everything is ok
But when i open a browser (firefox o konqueror) and go on internet, everything begins slowly and my sata driver begins to works uninterruptedly.

I type a command smartctl -a

Code:
smartctl 6.5 2016-05-07 r4318 [x86_64-linux-4.4.14] (local build)
Copyright (C) 2002-16, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org

=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family:     Western Digital Caviar Blue Serial ATA
Device Model:     WDC WD1600AAJS-00PSA0
Serial Number:    WD-WMAP91255565
LU WWN Device Id: 5 0014ee 05563c09d
Firmware Version: 05.06H05
User Capacity:    160,041,885,696 bytes [160 GB]
Sector Size:      512 bytes logical/physical
Device is:        In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is:   ATA/ATAPI-7 (minor revision not indicated)
Local Time is:    Thu Dec 22 12:54:37 2016 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled

=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED

General SMART Values:
Offline data collection status:  (0x84)	Offline data collection activity
					was suspended by an interrupting command from host.
					Auto Offline Data Collection: Enabled.
Self-test execution status:      (   0)	The previous self-test routine completed
					without error or no self-test has ever 
					been run.
Total time to complete Offline 
data collection: 		( 4200) seconds.
Offline data collection
capabilities: 			 (0x7b) SMART execute Offline immediate.
					Auto Offline data collection on/off support.
					Suspend Offline collection upon new
					command.
					Offline surface scan supported.
					Self-test supported.
					Conveyance Self-test supported.
					Selective Self-test supported.
SMART capabilities:            (0x0003)	Saves SMART data before entering
					power-saving mode.
					Supports SMART auto save timer.
Error logging capability:        (0x01)	Error logging supported.
					General Purpose Logging supported.
Short self-test routine 
recommended polling time: 	 (   2) minutes.
Extended self-test routine
recommended polling time: 	 (  56) minutes.
Conveyance self-test routine
recommended polling time: 	 (   6) minutes.
SCT capabilities: 	       (0x103f)	SCT Status supported.
					SCT Error Recovery Control supported.
					SCT Feature Control supported.
					SCT Data Table supported.

SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME          FLAG     VALUE WORST THRESH TYPE      UPDATED  WHEN_FAILED RAW_VALUE
  1 Raw_Read_Error_Rate     0x000f   200   200   051    Pre-fail  Always       -       7
  3 Spin_Up_Time            0x0003   160   157   021    Pre-fail  Always       -       2991
  4 Start_Stop_Count        0x0032   095   095   000    Old_age   Always       -       5589
  5 Reallocated_Sector_Ct   0x0033   200   200   140    Pre-fail  Always       -       0
  7 Seek_Error_Rate         0x000e   200   200   051    Old_age   Always       -       0
  9 Power_On_Hours          0x0032   087   087   000    Old_age   Always       -       9632
 10 Spin_Retry_Count        0x0012   100   100   051    Old_age   Always       -       0
 11 Calibration_Retry_Count 0x0012   100   100   051    Old_age   Always       -       0
 12 Power_Cycle_Count       0x0032   096   096   000    Old_age   Always       -       4258
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032   200   200   000    Old_age   Always       -       57
193 Load_Cycle_Count        0x0032   199   199   000    Old_age   Always       -       5615
194 Temperature_Celsius     0x0022   111   095   000    Old_age   Always       -       32
196 Reallocated_Event_Count 0x0032   200   200   000    Old_age   Always       -       0
197 Current_Pending_Sector  0x0012   200   200   000    Old_age   Always       -       0
198 Offline_Uncorrectable   0x0010   200   200   000    Old_age   Offline      -       0
199 UDMA_CRC_Error_Count    0x003e   200   200   000    Old_age   Always       -       0
200 Multi_Zone_Error_Rate   0x0008   200   200   051    Old_age   Offline      -       0

SMART Error Log Version: 1
ATA Error Count: 178 (device log contains only the most recent five errors)
	CR = Command Register [HEX]
	FR = Features Register [HEX]
	SC = Sector Count Register [HEX]
	SN = Sector Number Register [HEX]
	CL = Cylinder Low Register [HEX]
	CH = Cylinder High Register [HEX]
	DH = Device/Head Register [HEX]
	DC = Device Command Register [HEX]
	ER = Error register [HEX]
	ST = Status register [HEX]
Powered_Up_Time is measured from power on, and printed as
DDd+hh:mm:SS.sss where DD=days, hh=hours, mm=minutes,
SS=sec, and sss=millisec. It "wraps" after 49.710 days.

Error 178 occurred at disk power-on lifetime: 9588 hours (399 days + 12 hours)
  When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.

  After command completion occurred, registers were:
  ER ST SC SN CL CH DH
  -- -- -- -- -- -- --
  40 51 00 40 57 d2 e0  Error: UNC at LBA = 0x00d25740 = 13784896

  Commands leading to the command that caused the error were:
  CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
  -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
  25 00 00 40 57 d2 0a 00      00:02:10.147  READ DMA EXT
  25 00 00 40 56 d2 0a 00      00:02:10.145  READ DMA EXT
  25 00 00 40 55 d2 0a 00      00:02:10.143  READ DMA EXT
  25 00 00 40 54 d2 0a 00      00:02:10.141  READ DMA EXT
  25 00 00 40 53 d2 0a 00      00:02:10.139  READ DMA EXT

Error 177 occurred at disk power-on lifetime: 3099 hours (129 days + 3 hours)
  When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.

  After command completion occurred, registers were:
  ER ST SC SN CL CH DH
  -- -- -- -- -- -- --
  40 51 00 38 89 e7 e0  Error: UNC at LBA = 0x00e78938 = 15173944

  Commands leading to the command that caused the error were:
  CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
  -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
  25 d8 00 38 89 e7 02 00      00:18:45.948  READ DMA EXT
  25 d8 00 38 88 e7 02 00      00:18:45.946  READ DMA EXT
  25 d8 00 38 87 e7 02 00      00:18:45.945  READ DMA EXT
  25 d8 00 38 86 e7 02 00      00:18:45.943  READ DMA EXT
  25 d8 00 38 85 e7 02 00      00:18:45.942  READ DMA EXT

Error 176 occurred at disk power-on lifetime: 2768 hours (115 days + 8 hours)
  When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.

  After command completion occurred, registers were:
  ER ST SC SN CL CH DH
  -- -- -- -- -- -- --
  40 51 01 33 b4 e7 e0  Error: UNC at LBA = 0x00e7b433 = 15184947

  Commands leading to the command that caused the error were:
  CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
  -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
  42 00 01 33 b4 e7 02 00      02:29:09.192  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  25 00 01 00 00 00 00 00      02:29:09.192  READ DMA EXT
  42 00 02 35 b4 e7 02 00      02:29:09.182  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  25 00 01 00 00 00 00 00      02:29:09.182  READ DMA EXT
  42 00 02 33 b4 e7 02 00      02:29:06.410  READ VERIFY SECTOR(S) EXT

Error 175 occurred at disk power-on lifetime: 2768 hours (115 days + 8 hours)
  When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.

  After command completion occurred, registers were:
  ER ST SC SN CL CH DH
  -- -- -- -- -- -- --
  40 51 02 33 b4 e7 e0  Error: UNC at LBA = 0x00e7b433 = 15184947

  Commands leading to the command that caused the error were:
  CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
  -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
  42 00 02 33 b4 e7 02 00      02:29:06.410  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  25 00 01 00 00 00 00 00      02:29:06.410  READ DMA EXT
  42 00 04 33 b4 e7 02 00      02:29:03.631  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  42 00 04 2f b4 e7 02 00      02:29:03.631  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  42 00 08 37 b4 e7 02 00      02:29:03.620  READ VERIFY SECTOR(S) EXT

Error 174 occurred at disk power-on lifetime: 2768 hours (115 days + 8 hours)
  When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.

  After command completion occurred, registers were:
  ER ST SC SN CL CH DH
  -- -- -- -- -- -- --
  40 51 04 33 b4 e7 e0  Error: UNC at LBA = 0x00e7b433 = 15184947

  Commands leading to the command that caused the error were:
  CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
  -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
  42 00 04 33 b4 e7 02 00      02:29:03.631  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  42 00 04 2f b4 e7 02 00      02:29:03.631  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  42 00 08 37 b4 e7 02 00      02:29:03.620  READ VERIFY SECTOR(S) EXT
  25 00 01 66 79 1a 06 00      02:29:03.620  READ DMA EXT
  42 00 08 2f b4 e7 02 00      02:29:00.982  READ VERIFY SECTOR(S) EXT

SMART Self-test log structure revision number 1
Num  Test_Description    Status                  Remaining  LifeTime(hours)  LBA_of_first_error
# 1  Extended offline    Completed without error       00%      9625         -
# 2  Short offline       Completed without error       00%      9624         -
# 3  Short offline       Completed without error       00%      9624         -
# 4  Short offline       Completed without error       00%      9624         -

SMART Selective self-test log data structure revision number 1
 SPAN  MIN_LBA  MAX_LBA  CURRENT_TEST_STATUS
    1        0        0  Not_testing
    2        0        0  Not_testing
    3        0        0  Not_testing
    4        0        0  Not_testing
    5        0        0  Not_testing
Selective self-test flags (0x0):
  After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay.
So tell me what do you think buddies
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changed Video card from Geforce 4 MX to Radeon X1300 Pro taylorchase Linux - Hardware 4 01-05-2007 05:21 PM
Changed Video card, no GUI? Jesgrew Linux - Hardware 3 09-04-2006 09:27 PM
Changed Video Driver.. system locks!! Help crypter Fedora 10 03-03-2006 08:20 PM
changed video card, can't load X dns21 Linux - Newbie 8 02-18-2004 11:12 AM
Changed Video Card Memory X No longer works :P johnnybezak Linux - Hardware 1 11-22-2003 09:29 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration