LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-25-2002, 05:04 AM   #1
esael
Member
 
Registered: Jul 2002
Posts: 109

Rep: Reputation: 15
RH cannot connect to LAN


Hi,

I dual boot my PC: Win2K/RH. For Win2k I can connect to Lan. But for RH, there is something wrong with eth0 at bootup. I'm don't know what's that. There is also an error message somewhere that I don't have network interface card. What can be done?

Esael
 
Old 09-25-2002, 06:10 AM   #2
Stevy123
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
what does it say whebn you type in terminal : ifconfig eth0 ?
I had also probs, went in KDE to network configuration and added my network card, then rebooted and it worked
 
Old 09-26-2002, 08:23 AM   #3
michaelangel
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Location: tilburg, the netherlands
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
if you are connected directly to the net { with your win2k} and with the same network card {eth0 in linux} there is one possible cause to your problem.
start your linux {kde} as root and go straight to network setting.{ this is done very well during installation} you must perform a complete static network setting.
print out your {first} IPADDRESS,GETWAY and your DNS ADDRESS, you can find these if you go to your window CONTROL PANEL, and to network right klick and chose properties and finally klick DETAILS to get all informations about your win2k LAN internet connection.
you must enter these data manually into linux network settings and make sure that disable auto DHCP at startup.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Internet but LAN and VPN connect LAN work fine??? xavior SUSE / openSUSE 7 11-09-2005 02:14 PM
how to connect to LAN ninelives1980 Linux - Networking 2 08-25-2005 05:24 AM
Can't Connect to Internet through LAN synfate Linux - Newbie 1 02-19-2005 03:46 PM
proftpd - can't connect from outside lan hammer63 Linux - Networking 19 10-08-2003 08:08 AM
Can not connect to LAN dca Linux - Networking 1 04-21-2003 04:57 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 05:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration