LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-27-2003, 01:53 PM   #1
mystic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: buffalo,ny (soon)
Distribution: mandrake9.1
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
linux with USB cable modem


i am goingt o install mandrake 8.1 on my box and i have roadrunner but i can only connect USB which is a SB4200 i belive due to my motherboad not supporting a NIC. i was woundering if this would work
 
Old 02-27-2003, 05:44 PM   #2
Crunch
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: York, PA
Distribution: Slackware, FreeBSD, OpenBSD
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
Try this;

Upgrading your kernel to a 2.4.x (x = whatever) {IFFF You need to update the kernel} lol i mentioned this in another thread but i'll explain it again, 2.4.x should be accepting your USB modem, i'm almost positive it will work.
 
Old 02-27-2003, 05:44 PM   #3
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
It should work, so long as you've installed the correct module for the modem. I don't know what the modem is, but you can look around on www.google.com/linux for compatibility or at the mandrake hardware compatibility list. Hope this helps
 
Old 02-27-2003, 06:30 PM   #4
rohang
Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Sydney, Australia
Distribution: Redhat, Open BSD, SuSe, Debian, CentOS
Posts: 177

Rep: Reputation: 30
Quote:
i am goingt o install mandrake 8.1 on my box and i have roadrunner but i can only connect USB which is a SB4200 i belive due to my motherboad not supporting a NIC
Eh? Your motherboard doesn't support a NIC? How old is your motherboard?
 
Old 02-28-2003, 06:23 AM   #5
mystic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: buffalo,ny (soon)
Distribution: mandrake9.1
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i have an SB4200 and i have no idea how old my mobo is, i know the nic works, and actually i need to correct myself a nic will work just not the one i have adn i have no idea why, when i have mine in the video wount work also, i did try to install my modem last night but it wants to install a nic which it cant do b/c there is none.
 
Old 03-06-2003, 08:12 PM   #6
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
If your video won't work when your ethernet card is installed, it is probably a conflict. Have you tried moving either your NIC or your vid card to different slot and trying again? I'm almost certain this is the problem, but stranger things have happened.

Try leaving your video card in the same slot as you know that it works in that slot. Whatever slot the NIC is in, move it up one or down one and see what happens when you boot up. I bet this will work. Hope this helps.
 
Old 03-06-2003, 10:40 PM   #7
mystic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: buffalo,ny (soon)
Distribution: mandrake9.1
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
actually i have tried that still it wount work, but that doesnt matter much now b.c linux wount let me oin to the desk top , gives me a login black screen after the screen where u pick what linux base uw ant to use, adn i cant get on.
 
Old 03-07-2003, 03:51 PM   #8
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
So you are at the command line interface? It gives you a login prompt for user name and password? Just type the information in (you won't see anything when you type in your password), and when you get to a bash prompt just type startx and it should get you to the GUI desktop. Let us know how it goes and if you get any error messages. Hopefully we'll get you where you want to be. Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AOL's USB cable modem not working with red hat linux webdjoe Linux - Hardware 9 07-25-2004 04:17 PM
Settin up USB Cable modem in linux newbie help thedazman64 Linux - Networking 1 08-19-2003 02:00 PM
USB cable modem kills usb keyboard sketi Linux - Hardware 1 02-22-2003 07:47 AM
SuSE Linux USB Cable Modem Settings dbs Linux - Networking 6 08-04-2002 01:02 PM
Linux Driver for COM21 Doxport Cable Modem with USB Connection deray Linux - Hardware 2 06-17-2002 04:52 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 07:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration