LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-18-2004, 09:42 PM   #1
zzZoiDzz
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Savannah
Distribution: mandrake 9.2
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
Inet connection times out


my problem is with my work connection. Here are my settings.

at work:
ip: 10.1.2.40
subnetmask: 255.255.240.0
Gateway: 10.1.1.1
Host name: is0031
Domain: friedmans.com
DNS Service Search Order: 10.1.1.10
10.1.1.25

SO

My problem is that i have put these settings into that mandrake connection wizard thing and i can't seem to get connected. Eth0 is activated but webpages just time out after about 60 seconds or so.

I have these exact same settings in xp and it works fine. XP doesnt ask for a "Hostname" though.
Do i even need to put a hostname in for mandrake?
better yet whats the zerocf junk??
I can only put in one DNS ip for mandrake instead of 2 like in XP. Is this a problem? Please any help would be greatly appreciated.

Let me also state that the gateway device is eth0
eth0 is the port on the back of my laptop (presario 2100) and eth2 is the integrated wireless in my laptop.
I hooked my laptop up at home and setup eth0 for dhcp and it connected to the internet fine once i activated it. I created a new profile for "work" where eth0 is setup as "static" with all the settings i stated previously and it will not work. Help!


Ok so noone said anthying about having to type SU in the "konsole" to use those commands. Anyhow got it working thanks to another user on here. Here are my settings

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:8A:9F:C2:AD
inet addr:10.1.2.40 Bcast:10.1.15.255 Mask: 255.255.240.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:9 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
Interrupt:9 Base address:0x9000 Memory:d0401000-d0401fff

lo Link encap: Local loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:62 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:62 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:3914 (3.8Kb) TX bytes:3914 (3.8Kb)



__________________
 
Old 01-19-2004, 12:33 AM   #2
zzZoiDzz
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Savannah
Distribution: mandrake 9.2
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Fixed

Ok nevermind folks, i got everything working. Turns out eth1 was correct one that i needed to setup as static. I could have sworn that i setup eth0 as the ethernet connect for the jack in the back which would have meant that eth1 is the integrated wireless. Anyhow, if i get home and i have to setup eth0 for dhcp then im going to be really confused.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with getting up the inet connection. velder Mandriva 8 09-10-2004 04:23 PM
Connection to Inet problems control_x Linux - Networking 3 09-06-2004 08:01 PM
trying to share an inet connection with XP class_struggle Linux - Newbie 6 08-30-2004 10:28 AM
connection to network via inet and router sowas Linux - Networking 3 07-28-2004 12:37 PM
Just screwed my inet connection :( Q-collective Linux - Software 27 06-30-2003 09:46 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration