LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-19-2004, 07:34 PM   #1
carboncopy
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Malaysia
Distribution: Fedora Core, Slackware, Mac OS X, Debian, OpenSUSE
Posts: 1,210
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 45
SAA7130-TVCARD- needs help with sound


Hi I have a tv card describe as above. Below is the lspci -v info:

00:0e.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)
Subsystem: Animation Technologies Inc. LiveView FlyVideo 2000
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
Memory at e7003000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: [40] Power Management version 1

Ok, let me say what I have done and what did I get.

I have patch the 2.6.6 kernel with
-rw-r--r-- 1 root root 2684 May 19 23:11 20_v4l2-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 2323 May 19 23:14 29_video-buf-input-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 4612 May 19 23:14 29_video-buf-magic-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 2670 May 19 23:14 30_video-buf-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 6107 May 19 23:14 31_i2c-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 30951 May 19 23:14 31_tuner-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 33356 May 19 22:43 33_saa7134-2.6.6.diff
-rw-r--r-- 1 root root 3712 May 19 23:14 35_documentation-2.6.6.diff

Then I compiled the kernel, install it and reboot.

Then I compile video4linux from the cvs-snapshots (latest-suppose to fix sound prob)
and make install it.

After make install, I modprobe saa7134 and module load success as shown below:
Module Size Used by
tuner 19472 0
saa7134 99212 0
video_buf 17092 1 saa7134
v4l2_common 4928 1 saa7134
v4l1_compat 13636 1 saa7134
i2c_core 18948 2 tuner,saa7134
ir_common 3588 1 saa7134
videodev 7424 1 saa7134
nvidia 2074632 12

Then, I compile and install the latest xawtv in /opt/xawtv.

When I run xawtv, I get sound (white noise) and snow on the screen. Great news.... until I tried to tune with xawtv, I can't.

Getting desperate and excited, I was looking for station listing for Malaysia. I ahvge tvtime which is tuned but no sound. So I copied /usr/share/locale/cs/LC_MESSAGES/tvtime.mo TO /opt/xawtv/share/locale/de/LC_MESSAGES/xawtv.mo

And I get 1 channel with NO SOUND since then. I haven't reboot since last night.

The latest saa7134 should fix the sound problem. Thanks in advance.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
saa7130/4 sound problem picassoo Linux - Hardware 1 02-02-2005 03:36 PM
saa7130 picassoo Linux - Hardware 5 01-30-2005 09:41 PM
problems with sound on AverMedia Studio TV tuner(Philips SAA7130) sensovision Linux - Hardware 1 11-14-2004 04:33 PM
Philips SAA7130 based tv tuner card sound problem? sushant18 Linux - Software 2 04-02-2004 01:55 AM
Configuration of TVCard stoni111 Linux - Newbie 2 03-12-2002 07:59 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 03:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration